zaterdag 18 januari 2014

Prachtig initiatief; de Kavitha Foundation
Sinds november 2013 verkoopt Bianca Ruiterkamp van kapsalon De Kniphoeve Indiase sieraden.

De opbrengst van deze spullen gaat naar Kavitha Foundation


Nicolle Clemens, een klant van Bianca, heeft deze stichting in 2010 opgericht, nadat zij vrijwilligerswerk in India had gedaan.

Kavitha Foundation ondersteunt het onderwijs van de meisjes in “Baale Mane” (= huis voor meisjes) in de buurt van Bangalore (Zuid-India). 
Dit huis biedt 40 meisjes, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die wees zijn of niet thuis kunnen wonen, een nieuwe toekomst. Vaak hebben deze meisjes kinderarbeid gedaan. 

Door ervoor te zorgen dat deze kinderen goed onderwijs kunnen volgen, zijn zij straks zelfredzaam en kunnen ze voor zichzelf en hun familie zorgen.
Een groep Indiërs heeft het initiatief opgepakt om deze meisjes een nieuw thuis te bieden. De samenwerking met een lokale organisatie is essentieel voor het slagen van dit kleinschalige project.

Op 14 december hebben Bianca en Nicolle op de Kerstmarkt in de Elshof kaarsen, tassen en sieraden voor dit project verkocht. Ze kregen veel positieve reacties. Nicolle voelde zich als gast ook erg welkom in Wythmen. Ze heeft vooral erg genoten van de spontane actie van Esmée en Lianne: zij kwamen een paar keer geld dat ze hadden gevonden, inleveren voor het goede doel. 

In totaal is voor € 62,70 verkocht. Hiermee kunnen in India  
8 kinderen een jaar lang naar school!

Namens Kavitha Foundation heel hartelijk dank voor uw steun.
Meer informatie over deze stichting kunt u vinden op www.kavithafoundation.org.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten