zondag 21 juni 2015

Veteranen v.v. WijthmenZoals jullie in vorige Elshofbode al hebben kunnen lezen lag de organisatie van het Zwolse  45+ veteranentoernooi  op 29 mei 2015 dit keer bij ons.   

Voor aanvang van het toernooi werd officieel onze nieuwe sponsor  “Meiberg bedrijfsverzorging” (meiberggroen.nl) gepresenteerd.  Onze “voetbalfotograaf” Gerard Hulsmann heeft de officiële uitreiking vastgelegd (vvWijthmen.nl).  

Het toernooi was goed bezet.  We konden van start gaan met  8 deelnemers ; Berkum, Heino, WVF, CSV, ZAC, VSW, Hoonhorst en Wijthmen.   
SVI had helaas op laatste moment afgezegd, waardoor we nog snel het schema moesten omgooien.  Nagenoeg de complete selectie veteranen van Wijthmen was dit keer aanwezig waardoor er steeds doorlopend gewisseld kon worden en de veldbezetting  “fris” bleef.  Onder aanwezigheid van Alfred Meiberg en zijn vrouw en de vele  toeschouwers wilden we natuurlijk ons beste beentje voorzetten. Van blessures deze keer weinig last.  In de poulefase eindigden we gelijk met WVF en werden we  gekoppeld aan de andere poulewinnaar en het altijd sterk spelend team van CSV.Na een vroege en toch wat onsportieve achterstand kwamen we vlak voor tijd toch nog op 1 -1 door een doelpunt van Marcel Poppe. In de aansluitende strafschoppenreeks was het wederom Hans Krul die zijn doel met mooie reddingen  schoon wist te houden. Door naar finale tegen WVF.  Na een gelijk opgaande strijd, waarbij we steeds op voorsprong kwamen, eindigde ook deze wedstrijd gelijk in 3-3.  Een terecht gegeven vrije schop nabij ons doel werd door WVF een beetje gelukkig verzilverd.  Van het “Nederlands elftal syndroom” hadden we dit keer geen last.  Na de nodige extra strafschoppen deed Hans het voorbereidende werk en was er nog 1 strafschop te gaan. Na de nodige jolige opmerkingen richting Henk Hengelveld liet Henk zien hoe t moest. Met een strak schot in de bovenhoek eindelijk eens een keer toernooi winnaar worden. En dat onder aanwezigheid van nieuwe sponsor op je eigen toernooi. 

Hierna hadden we nog een mooie seizoensafsluiting in een stampvolle kantine. De gebruikelijke beloning voor de eerste plaatsen hadden we omgezet naar traktaties voor alle aanwezigen.  Na dankzegging met een bloemetje voor onze oude sponsor  Henri  Teusink van “de Mol”  had deze nog een zeer welkome verrassing voor de aanwezigen.  De hongerige magen werden meer dan gevuld. We ontvingen dan ook veel positieve reacties van de aanwezige clubs. Vele spelers bleven hangen en bezorgden de kantinedienst ook een pittige wedstrijd!!We hadden het dankwoord in de kantine bewust zeer kort gehouden, maar misschien toch goed om daar even op terug te komen. Er zit toch altijd wel het nodige werk in zo’n organisatie van een toernooi  en dan is het prettig dat er vele mensen zo snel bereid zijn voor nop een bijdrage te leveren. Of je het dan hebt over de kantinedienst, de jeugdige scheidsrechters /wedstrijdleiding,  de muziekpresentatie, de bijdragen van sponsoren en bestuur.  Vaak toch al wel mensen die geregeld op de Elshof hun bijdragen leveren. Meer als een hapje en drankje konden we er nu niet tegenover zetten, maar allen een gemeend “bedankt!”  voor de geleverde bijdragen!!

Met vriendelijke sportgroeten,

3Rs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten