woensdag 23 december 2015

Kerstmarkt op de KubusDit jaar was er voor het eerst een kerstmarkt op de Kubus. 


Al weken waren de kinderen druk om van alles te maken. Zo heeft groep 1/2/3 hele mooie glitterbollen, olielampen en voer voor de vogels gemaakt. Groep 4/5 is heel druk geweest met kerstballen maken, kop en schotel met vogelvoer gevuld en kerstschilderijen maken. Groep 6/7/8 heeft een hele mooie krans en kerstboom gemaakt die geveild zijn en zijn heel druk geweest met 3d kaarten en 3d kerst cd hangers.

 
Verder was er op woensdag 16 december een gezellige drukte op school. Groep 1/2/3 was met een aantal vaders en moeders kerstkoekjes aan het bakken en de groepen 4 t/m 8 hebben onder begeleiding van Annet Klink super mooie kerstbakjes gemaakt.
Donderdag 17 december was het dan eindelijk zover vandaag is de kerstmarkt. Alle kinderen hadden er superveel zin in. De hele dag waren er kinderen, ouders en leerkrachten druk met het klaarzetten van de kraampjes, het schoolplein werd geveegd, de verloting met super leuke prijzen werd klaargezet, oliebollen werden er al voorgebakken, enz.
Om 17.00uur begon de kerstmarkt en het was gelijk gezellig druk. Iedereen was er klaar voor, de eerste kinderen zaten achter de kraampjes om te verkopen, de koffie was klaar, de oliebollen worden gebakken, de erwtensoep rook verrukkelijk en ook de broodjes beenham lagen klaar.  Er zijn vele mooie spullen gekocht door ouders, opa’s en oma’s en  belangstellenden uit Wijthmen. De kinderen konden grabbelen, schminken, ballen gooien op blikken met foto’s van de leraren erop, een grappige kerstfoto laten maken en haren laten vlechten.  Maar de echte klapper was natuurlijk de verloting en het rad. Er waren vele mooie prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers in en rondom Zwolle. Verschillende bonnen van o.a. Sauna Swoll, Bas Autowas, Vishandel Muijs, Bed en Brood, Pet&Co, Dalfser Barbier en nog vele anderen. Ook andere mooie prijzen zoals 5 planten van HB shop uit Dalfsen, armbandje van de juwelier uit Zwolle-Zuid, een fruitmandje, een 5 kilo kaas, diverse samengestelde pakketten van verschillende sponsors en nog veel meer.
Maar de echte klappers waren toch de gesigneerde ballen, pet en gedragen shirt van PEC Zwolle. Daar ging toch echt menig hart sneller van kloppen.
We kijken terug op een zeer geslaagde kerstmarkt en we zijn blij met de op dit moment geschatte opbrengst van ongeveer €1000,- voor Stichting Edukans.

We willen alle sponsoren, kinderen en ouders van de Kubus, leerkrachten en andere vrijwilligers dan ook heeeeeel hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage aan deze zeer geslaagde kerstmarkt.

Ouderraad De Kubus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten