zaterdag 24 december 2016

45 jarige Elshofbode is dankbaar voor trouwe adverteerders.

Het zal u als lezer duidelijk zijn dat wij als Elshofbode absoluut niet zonder adverteerders kunnen. Hetgeen wij voor onze adverteerders kunnen terugdoen is een mooi boekje maken, wat veel wordt gelezen. En een aantrekkelijke site, www.elshofbode.nl, maken waarop wij onze adverteerders in beeld brengen.

Wat opvalt is dat er adverteerders zijn die echt al jaren trouw adverteren in ons wijkblad. Daarvan hebben wij er nu 1 uitgelicht en dat is Knol adviseurs.

Bij het doorlopen van oude Elshofbodes kwam ik een interview van bijna 20 jaar geleden met Bert Knol en zijn vader Gerrit:

terug in de tijd naar 1997-----------------------------------------------------------------------------------------------------

De hoogste tijd om deze trouwe adverteerder weer eens op te zoeken.
Zo gezegd zo gedaan en met een enthousiaste Bert Knol was de afspraak zo gemaakt.
Bert houdt zijn kantoor in het Tricolore bedrijfsverzamelgebouw aan de Paxtonstraat 3r, 8013 RP in Zwolle. Zeg maar de zijde van de Marslanden welke tegen Zalné aanligt.
 Bert geeft aan dat hij heel tevreden is met de Elshofbode, mede ook omdat het wijkblad zo’n groei heeft gemaakt. Bert is opgegroeid in Wijthmen, moeder Knol woont hier overigens nog steeds. Zijn vader Gerrit is overleden in 2007. Bert heeft nog gevoetbald bij VV Wijthmen. Een paar jaar geleden is hij nog eens wezen kijken en was aangenaam verrast door de grote saamhorigheid bij het clubleven in Wijthmen. Een mooi compliment!


Binnen de assurantie wereld is natuurlijk na 20 jaar ook het nodige veranderd. Alleen als we het al hebben over de digitalisering van de gegevens. Natuurlijk zijn er nog wel wat papieren dossiers, maar zijn dochter heeft een mooie vakantieklus gehad om de dossiers allemaal in te scannen.

Een andere grote verandering is de specialisatie die verreist wordt voor de diverse onderdelen. Verzekeringen, hypotheken, pensioenen en ga zo maar door. Het is wettelijk verplicht om hier als assurantie deskundige je papieren voor te halen. Bert geeft aan dat het soms pittig is maar vooral ook goed, omdat je weer ‘bijgepraat’ wordt op allerlei gebied van o.a. regelgeving met de laatste gerechtelijke uitspraken. Alles noodzakelijk om maar bij te kunnen blijven.

Zoals vader Gerrit vroeger zelf de boer op ging om aan klanten te komen, dat is er niet meer bij. Het kantoor heeft veel trouwe klanten en nieuwe klanten komen vaak bij Knol Adviseurs door ‘van mond tot mond’ reclame of natuurlijk het internet. Bert heeft ook een aantal klanten in Wijthmen en omgeving.

Bert heeft een duidelijke visie voor zijn bedrijf. Hij heeft natuurlijk inmiddels de nodige ervaring en voor hem is het duidelijk dat hij niet groot wil worden. Hij vindt het belangrijk dat hij zelf de regie kan houden en hoe groter je groeit des te moeilijker het wordt. “In control blijven” zoals dat zo mooi heet tegenwoordig, weegt dus zwaar. Het zou zeker niet het eerste voorbeeld zijn van een bedrijf met een grote groei welke vervolgens alsnog failliet ging.
                            tricole kantoor


Knol adviseurs heeft 3 medewerkers waaronder zijn vrouw en is opgedeeld in 2 takken, de assurantietak en 1 medewerker welke het administratiekantoor voert.

Dit administratiekantoor is voor een vereniging van eigenaren. Dat kunnen bedrijfspanden zijn op de Marslanden maar ook bijvoorbeeld in Joure.

Het kantoor, opgericht door zijn vader bestaat inmiddels 42 jaar. Zoon en dochter hebben gezien hun opleiding andere plannen dus een opvolging zit er waarschijnlijk niet in.

Bert probeert zich te onderscheiden van zijn collega assurantiekantoren door het bieden van persoonlijk contact, bereikbaar te zijn, uiteraard klantvriendelijk en vooral ook laagdrempelig te zijn.

Het mooiste aan dit vak is dan ook dat je klanten tevreden zijn. Hij gaat gelukkig al jaren met plezier naar zijn werk en maakt daar ook de nodige uren.

En gaan er eens wat klanten weg en komen sommige daarvan een jaar later weer terug, dan is dat toch heel erg mooi. Bert is wel wat gemakkelijker geworden door de jaren heen. Lukt het niet met een klant, dan is het jammer en zij het zo, maar hij gaat er niet meer wakker van liggen.

Bert Knol

Het is mooi te zien dat dit kleine bedrijf de moeilijke jaren goed heeft doorstaan. Sinds 2005 is de provisie enorm gedaald, het klantgedrag echt anders geworden en de concurrentie groter. De wet- en regelgeving wordt meer en meer.

Bert heeft een bijzondere hobby sinds enkele jaren. Hij verkoopt kleine trailers voor rubberboten. Hij vertelt enthousiast dat hij via de site Alibaba in contact kwam met een chinees bedrijf welke deze kleine trailers verkocht. Wonende in Olst, niet ver bij de IJssel vandaan, zag hij een behoefte aan deze trailers voor rubberboten.  Je zou zeggen, een rubberboot, wat weegt dat nou? Die neem je toch zo mee?’ Nou, daar vergis je je snel in. Zo’n opblaasboot weegt aardig wat. Bovendien vervoer je vaak meer dan alleen je boot. Peddels, handdoeken, eten en drinken. En niet te vergeten de buitenboordmotor. Een opblaasbare boot met toebehoren weegt al snel 80 kilo. Met een boottrailer vervoer je je rubberboot veilig en moeiteloos.

Eerst maar eens 23 kleine trailers besteld en deze waren binnen no-time verkocht. En zo is het begonnen. Met een site erbij www.go4easy.nl voor de nodige reclame en uitleg, loopt het als een …trein.Ik wil Bert nog graag bedanken als trouwe adverteerder, hopelijk kunnen wij nog jaren op je rekenen net als vele andere trouwe adverteerders!!!

en bedankt voor het spontane interview.
                                                                                                                     Marianne ten Klooster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten