zondag 14 januari 2018

De Kubus in actie voor Serious Request 2017Zoals u misschien wel gemerkt heeft. Kwamen de kinderen van De Kubus in actie voor Serious Request.
Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van Radio 3fm in samenwerking met het Rode Kruis elk jaar is er een ander goed doel. Dit jaar was het doel “Breng ze weer samen” wat inhoudt dat gezinnen in oorlogsgebieden weer bij elkaar gebracht worden.
Op school hebben de stagiaires samen met Juf Annemary hier een heel project van gemaakt.


Om uiteindelijk af te sluiten op donderdag 21 december met een Wereldrestaurant waarbij de opbrengsten voor Serious request waren.
Voorafgaand kwamen al een heleboel kinderen zelf in actie om geld op te halen. Sommige kinderen hebben klusjes gedaan voor geld, anderen hebben lege flessen in Wijthmen opgehaald en er was ook een groepje meiden die op de foute kerstmarkt hebben gestaan.  Zij verkochten zelf gemaakte spulletjes en gingen met een donatiedoos rond om geld op te halen.
Donderdag 21 december zijn de kinderen op school de hele dag druk geweest met de voorbereidingen voor s’avonds.
De hele dag door werd er gekookt en geknutseld. Dit alles was s’avonds te koop.
S’Avonds vanaf 18.00uur waren alle kinderen, ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s van harte welkom op de Kubus.
Bij de deur stonden 2 jongens strak in pak om iedereen welkom te heten en te vertellen wat de bedoeling was.
Iedereen kon een stempelkaart kopen en met die kaart kon je wat kopen, doen of eten.
Ook kon je lootjes kopen voor een loterij. Dit was wederom een groot succes. Met prijzen voor jong en oud. Zo waren er prijzen van o.a. Primera Zwolle Zuid, Vishandel Muijs, AH Zwolle Zuid, Rebound Zwolle, Monkey Town, Zwembad De Vrolijkheid, Sligro, Vishandel Dalfijn uit Dalfsen, Bakkerij Bart Stadshagen, De Mol, Intens Schoonheidssalon, Op de esch kapsalon, De mosterdmakerij en nog vele andere leuke prijzen. De hoofdprijs waren 2 kaarten van PEC Zwolle op de hoofdtribune.
Om 20.00uur was de avond afgelopen en werd het eindbedrag bekend gemaakt.
Dat was het hele mooie bedrag van € 1333,14.
Het was een hele leuke gezellige dag waaraan alle kinderen van de Kubus hebben meegedaan. Samen hebben we er een top dag en avond van gemaakt.


MAAR wat het nog leuker maakte was dat er op de avond een heuse filmploeg van 3FM/televisie aanwezig was die een item hebben gemaakt van onze actie. Het filmpje wat door hun gemaakt is kwam tijdens de dagen van Serious Request een aantal keren voorbij op televisie. Mocht u het filmpje terug willen kijken dan kan dat op you tube https://youtu.be/pkXiP7DKtvo  of kijk op de facebookpagina van De Kubus.
We willen iedereen nogmaals heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze geslaagde dag/avond

Ouderraad De Kubus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten