zondag 24 maart 2019

Buurtpreventie borden

De gemeente heeft vier borden geplaatst in Wijthmen die duidelijk moeten maken dat het Zwolse buurtschap aan WhatsApp-buurtpreventie doet.

Deze door Plaatselijk Belang aangeschafte borden staan op vier toegangswegen naar Wijthmen; de Kroesenallee (komende vanuit Dalfsen), de Erfgenamenweg (bij De Elshof) en twee aan de Heinoseweg.

De WhatsApp-buurtpreventiegroep in Wijthmen telt 190 deelnemers, waaronder ook een wijkagent. Er zijn twee appgroepen. Eén is puur bedoeld voor de eerste meldingen van een verdachte situatie. “Hierin mogen geen onzin dingen, duimpjes of smileys worden geplaatst”, laat de groepsbeheerder weten. “Daarnaast hebben we een zogeheten ‘Telegraaf-app Wijthmen’, waar van alles in gezet mag worden. Mensen mogen zelf kiezen of ze ook in deze groep willen.”

Geïnteresseerden kunnen zich op twee manieren aanmelden voor de buurtpreventie-app:
1. Via een deelnemer uit de groep, die de beheerder een app kan sturen met een verzoek tot deelname van iemand anders. Hierbij is de voor- en achternaam en het telefoonnummer van die persoon nodig. Diegene kan ook het contact via de app met de groepsbeheerder delen. Dit soort verzoeken graag persoonlijk appen.
2. Een mail sturen naar buurtappwijthmen@gmail.com met een verzoek tot deelname. Ook hier is de voor- en achternaam en het telefoonnummer nodig.

Tot slot is het handig dat nieuwe deelnemers aangeven of ze alléén in de buurtapp toegevoegd willen worden of óók in de ‘Telegraaf-app Wijthmen’.


Ook in het buitengebied zijn buurtpreventiegroepen, zoals een gedeelte van de Herfterlaan. Ook hier is de wijkagent aangemeld.

Zijn er nog meer, stuur een mailtje naar elshofbode@gmail.com
zo kunnen we er nog meer gaan toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten