maandag 30 maart 2020

Nieuws uit de parochie

                                                                                                       
                                                                                          
Beste mede-parochianen, 

Namens het pastorale team en het parochiebestuur sturen wij u de bijgevoegde brief. Graag willen wij ons ook tot u richten met onderstaande.
Met de dreiging van het coronavirus is de wereld zelfs in Herfte-Wijthmen veranderd. Een onwerkelijke en niet te bevatten situatie. Als je de vogels hoort fluiten, de zon ziet schijnen en de natuur tot bloei ziet komen, lijkt het bijna niet waar te zijn. Helaas is het wel werkelijk en worden er ingrijpende beslissingen genomen, zoals u kunt lezen. 


Juist in deze spannende tijd waarin er wellicht juist behoefte is aan troost en kracht is de plek waar menigeen dat tot nu toe kon vinden gesloten.
Als locatieraad en pastoraatsgroep hebben we nagedacht hoe we deze ingrijpende beslissingen handen en voeten kunnen geven. We hebben uitgezocht of er alternatieve mogelijkheden waren bij een uitvaart en ook hebben we nog nagedacht om de kerk te openen om een kaarsje te kunnen ontsteken bij Maria en te kunnen bidden.  

Echter met de laatste ingrijpende besluiten van 23 maart 2020 kunnen we met pijn in ons hart dit niet verder uitwerken.
Zoals u kunt lezen in de bijlage zal er iedere 2 weken een brief zijn van het pastorale team. Deze vindt u op de website van de parochie.Inmiddels zijn, zo het nu lijkt, alle vieringen in onze parochie tot en met Pinksteren komen te vervallen. Blijf het nieuws volgen.


Laten we hopen en bidden dat we gevrijwaard blijven van het virus. Heb oog voor elkaar, ook voor eenzamen en kwetsbaren. Pas goed op elkaar en blijf gezond. 


Als u vragen heeft, kunt u ons bereiken via het mailadres olvadbherftewijthmen@gmail.com Als u deze brief per post heeft ontvangen, ontvangen wij graag van u een mailadres. Dan bent u sneller op de hoogte en neemt u ons werk uit handen. 

Pastoraatsgroep Herfte-Wijthmen, Lia van Veen, Leni Rienties en Mieke Logtenberg.
Locatieraad Herfte-Wijthmen, Antoinette Holterman, Frank Krisman, William Meijer, René Poppe en Bart Reuvekamp. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten