woensdag 1 februari 2017

Foute Kerst wordt 9 december 2017 wegens succes geprolongeerdFoute Kerst wordt wegens succes geprolongeerd. Na het succes van de eerste keer (bezoekers stonden 's avonds letterlijk op de banken) is een datum vastgesteld voor het vervolg van deze kerstmarkt met een knipoog. U kunt zaterdag 9 december 2017 alvast in uw agenda noteren.

De formule met een mix van activiteiten (voor elk wat wils) bleek een succesformule. De organisatie onder aanvoering van Erik Schonewille werd bijkans bedolven onder de complimenten. Overdag was het Kulturhus bijkans te klein om het publiek voor de gevarieerde kerstmarkt te herbergen. De oliebollendames stonden met elkaar een uur of acht achtereen te bakken! De goedgevulde snert en glühwein (met krenten en amandelschijf) gingen erin als koek en de ter plekke gemaakte balkenbrij vond gretig aftrek. Ook de kerststukken waren - als vanouds - niet aan te slepen. De jeugd vermaakte zich kostelijk met het bubble football van Jim Brinkhof. En het avondprogramma viel uitstekend in de smaak bij feestvierend Wijthmen met Sjaan en compaan, Foute Zumba en DJ Marcel. De korte, hilarische toneeluitvoering van Bep Spijker en Bennie van Ekeren werd behoorlijk bemoeilijkt door een haperende head set, maar werd desondanks op waarde geschat.

De organisatie was de lange voorbereiding en het vele werk na afloop alweer gauw vergeten en had niet veel tijd voor nodig om de beslissing te nemen door te gaan. Allleen Willemien Poppe moest - met pijn in het hart -afhaken; zij heeft een zware studie opgepakt, die al haar vrije tijd en energie vraagt. Ze zal node worden gemist, al blijft ze beschikbaar voor een adviesje hier en daar.

De grote opkomst en enthousiasme van belangstellenden zorgde ook nog eens voor een recordopbrengst in de kas . Op suggestie van Henk en Riet Rientijes (van de balkenbrij) en de maaksters van de kerststukjes zal een passende bestemming worden gezocht  voor een deel van de winst. Gedacht wordt aan warming-up -shirts voor de jeugdvoetbal. Resteert een woord van dank namens de organisatie aan alle medewerkers en sponsors!Er was bijna geen bakken tegen, zo populair waren de oliebollen van de dames Van der Kolk (op de foto) en Wieten (niet op de foto)De kerstmarkt had veel bekijks, merkten ook Tonnie Pot, Suzan van Krevel en Erika Pluim.De jeugd vermaakten zich kostelijk met bubble football onder leiding van Jim Brinkhof.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten