zondag 6 augustus 2017

Kalverkeuring voor de jeugd tijdens Oogstdag KampereilandZaterdag 19 augustus wordt er tijdens de traditionele Oogstdag door Kalveropfokclub Vecht- en IJsselstreek een kalverkeuring georganiseerd. Voor deze dag hebben ongeveer 35 deelnemers tussen de 4 tot 26 jaar al veel geoefend om met hun kalf zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tijdens de keuring beoordeeld een vierkoppige jury op verschillende punten. De deelnemers moeten hun kalf netjes voorbrengen, wat betekent dat het dier netjes met de deelnemer meeloopt. Ook zal het kalf beoordeeld worden op toilet, want de kalfjes worden van tevoren grondig gewassen en mooi geschoren. Daarnaast kijkt de jury naar de bouw van het kalf, het exterieur. Voor de deelnemers die veel punten scoren zijn prijzen beschikbaar gesteld. 


Naast de kalveren is er ook ruimte voor rubrieken met babykalfjes en pinken. De jongste deelnemers mogen meedoen met een klein kalfje. De oudere deelnemers hebben de mogelijkheid om met een pink mee te doen. Een pink is een kalf van ongeveer één tot twee jaar oud. Deze deelnemers hebben vaak meer ervaring en zullen proberen er nog meer een spektakel van maken. 


We heten iedereen welkom om te komen kijken van 11:00 uur tot 16:30 uur tijdens de Oogstdag op Kampereiland. Het belooft een gezellige dag te worden! De entree voor de Oogstdag is €3,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten