zaterdag 1 februari 2020

Servicepunt vrijwilligerswerk & participatie Dimence heeft nieuwe naam: WerV

Servicepunt vrijwilligerswerk & participatie heeft nieuwe naam: WerV

Het servicepunt vrijwilligerswerk & participatie van de Dimence Groep draagt per 1 februari de nieuwe naam WerV.
WerV stimuleert alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de verschillende stichtingen van de Dimence Groep en vormt daarmee de schakel tussen geestelijke gezondheidszorg en de samenleving.

“Onze nieuwe naam past beter bij de veelheid aan activiteiten die WerV biedt”, legt Annemarie van der Kolk, projectmanager bij WerV, uit. “Enerzijds staat het voor het werven van vrijwilligers, maar ook het verwerven van kansen en mogelijkheden om mee te doen in de samenleving. Daarnaast refereert de naam aan een het woord ‘werf’ als plaats om even rust te vinden, te herstellen en te bouwen voor je weer uitvaart.”

Veelzijdig vrijwilligerswerk
Door de initiatieven van WerV krijgt iedereen kansen om mee te doen op zijn eigen manier. Vrijwilligers worden daarbij op allerlei manieren ingezet; van het maken van een wandeling tot het organiseren van groepsactiviteiten, van ondersteuning aan een gezin tot deelname in een maatjesproject. De vacaturebank bij WerV is dan ook veelzijdig. “WerV ziet vrijwilligers als collega’s met een eigen verantwoordelijkheid. Zo gaan we ook met hen om, met een goed vrijwilligersbeleid, inclusief regelingen, begeleiding en attenties”, aldus Annemarie.

Ervaringsverhalen, projecten en vacatures van WerV zijn te vinden op
www.wervdg.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten