zaterdag 20 maart 2021

Dive-Under in Herfte maart 2021

Jullie zullen gemerkt hebben dat aannemer NoorderSpoort druk bezig is met de werkzaamheden in en rondom de dive-under in Herfte. Deze en volgende week worden de nieuwe sporen gebouwd. Vanaf medio maart – begin april worden nieuwe bovenleidingsportalen geplaatst.

In principe zouden we deze werkzaamheden alleen op de dag uitvoeren. Door de vertraging in de werkzaamheden door het winterse weer van vorige maand wordt er op werkdagen in maart 2021 doorgewerkt tot maximaal 23.00 uur in de avond. Dit alles om tijdig gereed te zijn voor de ingebruikname in juli 2021.

Tevens werd er op 2 en 3 maart gewerkt aan het nieuwe spoor en de tijdelijke overweg naar het Selhorstpad / Herfterlaan nr.’s 14, 16, 18, 22. Deze overweg maken wij, zodat het Selhorstpad en de percelen van nr’s 14, 16, 18 en 22 straks weer bereikbaar zijn terwijl het nieuwe spoor er al ligt. 

Hieronder is goed te zien hoe ver de "Groninger lijn" de tunnelbak gaat kruisen, richting de golfbaan.

 
Een enorme hoeveelheid aan grof grind is er gestort op de bodem van de tunnel. Hier was al een laag rubber gelegd voor de demping. Vervolgens werden de dwarsliggers door een speciale kraan gelegd. 
Tenslotte de rails.
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten