dinsdag 27 juli 2021

Kartcentrum Zwolle doneert 40 ontmoetingen aan Stichting De Knuffelkonijntjes:

ZWOLLE – Dankzij Kartcentrum Zwolle kan Stichting De Knuffelkonijntjes binnenkort 40 onvergetelijke ontmoetingen met dieren weggeven aan onder andere terminaal zieke kinderen en dementerende ouderen. Eigenaar Christian Snoek van Kartcentrum Zwolle wil graag lokaal betrokken zijn en ging op zoek naar een aansprekend sponsordoel in Zwolle.
Hij zocht én vond Stichting De Knuffelkonijntjes en raakte onder de indruk. “Het is een geweldig initiatief voor zieke kinderen. Ook gaan ze heel verantwoord met de dieren. Echt alles klopt gewoon.”
Thuisbasis
René te Wierik is voorzitter van de stichting die aan de Hogekampsweg zit. Hij is verheugd en dankbaar met de toezegging van Snoek, die begin mei de kartbaan aan de Heinoseweg met veel succes lanceerde. “We bestaan als stichting nu tien jaar en hebben sinds 2019 de dierenweide als onze thuisbasis. Dat is inmiddels een echte ontmoetingsplek én het kloppend hart van Dieze-Oost geworden.” “Ons motto is even je zorgen, ziekte en eenzaamheid vergeten door het knuffelen met onze knuffelkonijnen. Daarbij gaat het om ernstig zieke kinderen, die terminaal zijn, (dementerende) ouderen en kinderen van zieke ouders of die hun vader of moeder verloren hebben. Maar wij zijn er ook voor oudere mensen uit de buurt en buurtbewoners met kinderen. Wij willen ze allemaal heel graag een onvergetelijke dag bezorgen.”

Knuffelcaravan “Ook hebben we een knuffelcaravan. Daarmee bezoeken wij diverse zorginstellingen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorghuizen, speciaal onderwijs en stichtingen waaronder Stichting Opkikker, Hoogvlieger, Wensambulance en Make-A-Wish. We zijn landelijk actief, doen het werk pro deo en krijgen het steeds drukker. We kunnen dit werk blijven doen, onder andere dankzij de geldelijke bijdrage van Kartcentrum Zwolle. Daarom zijn we hier ook zo blij mee.” “Ik was echt onder de indruk”, vult Christian aan. “Het zag er allemaal keurig uit, Stichting De Knuffelkonijntjes is een heel mooi concept en daarom sponsor ik graag 40 ontmoetingen. En wat ik heel belangrijk vind is dat ze heel goed met de dieren omgaan.”
Dat laatste spreekt René erg aan. “Het dierenwelzijn staat namelijk bij ons op één. We hebben hier 35 konijnen, 23 cavia’s en 2 ezels. Ook zijn er pony’s, geiten en loopeenden. De knuffeldieren zijn niets anders ge-wend en zijn er mee opgegroeid. Verder wisselen we af en toen het on-langs zo warm was, mochten ze lekker rondlopen in de ren of op de weide. Ons uitgangspunt is altijd dat de dieren er ook plezier in moeten hebben.”


Voor meer informatie over Stichting De Knuffelkonijntjes:
www.hetknuffelkonijn.nl en meer info over de kartbaan Zwolle:
www.kartcentrumzwolle.nl


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten