woensdag 20 april 2022

Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle spannend gevecht tot einde

Jonge kartcoureurs gedreven voor de winst tijdens de Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle
7 maart 2022. In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, die over twee weken start, heeft afgelopen weekend de Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle plaatsgevonden. Tijdens de nagebootste Formule 1-race gingen 80 jonge karttalenten de strijd met elkaar aan tijdens een vrije training, kwalificatie, rijders parade, sprintrace en hoofdrace. Ervaren en onervaren raceliefhebbers deden mee in een eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle. 

De jonge kartcoureurs werden verdeeld in vier categorieën. In de categorie Rocky F1 eindigde Tom van de Biggelaar uit Sint Oedenrode op de eerste plaats. Voor de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. Dean Hannink uit Apeldoorn veroverde de nummer één positie in de huurkarts F1-klasse en Daan Croezen uit Apeldoorn mag zich winnaar noemen in de klasse huurkart F2. 

Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt door Burgermeester Peter Snijders. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur.”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle. Voor meer informatie zie: www.kartcentrumzwolle.nl
De kinderen gaan de strijd met elkaar aan op het circuit


© Thomas Bakker


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten