zondag 23 oktober 2022

Groep 60+ Bie proaten

De opgekomen deelnemers van de groep "Bie Proaten" lieten zich 

het drie gangen menu goed smaken

Afgelopen maand, eind september, kwam de groep van zestig plus bij elkaar, nu onder de naam van ‘Bie Proaten’. Een groep organisatorisch ontstaan uit “Wonen met Zorg ” voortvloeiend uit ons dorpsplan Wijthmen. Zij werden geïnspireerd door de Ouderenzorg Wijthmen en hadden de volledige medewerking van Stichting de Elshof.  De georganiseerdheid van de middag is in handen van het vijftal Willemien Brinkhof, Ina Visscher, Thera en Hettie Hülsmann en Angeli Poppe, de laatste helaas niet aanwezig in verband met een mooie wereldreis.

Maar liefst 40 personen hebben zich aangemeld, dit keer om samen gezellig van een maaltijd te gaan genieten. Het enthousiaste gezelschap druppelde zo rond 16.00 uur de Elshof binnen.

Thera verwelkomde iedereen bij een speciaal zitje, waar men koffie met een koekje serveerde.

Om een maaltijd te maken voor dit aantal mensen vergt nog wel een hoogstandje voor het organiserend team.  Immers er waren nogal wat vragen die op een antwoord wachten.

Vragen zoals bijvoorbeeld: Welke gerechten gaan we serveren? Hoe hou je al dat eten warm voor zo’n grote groep mensen? Zijn er wel genoeg borden en andere keuken accessoires tot onze beschikking?  Kunnen we de kosten wel in bedwang houden?  Wat doen we met de mensen die slecht ter been zijn? Hebben we genoeg mensen in deze groep of zijn er meer vrijwilligers nodig? Een andere ook niet onbelangrijke vraag is, wie gaat er koken! Alle maal vragen waar dit organiserende team zich voor gesteld zag.

Het koken komt al spoedig tot een oplossing. Spontaan bieden Annie en Robbie van Krevel zich aan om het eten te maken voor deze speciale groep mensen. En zij pakken groots uit!

Een professioneel drie gangen menu met een voorgerecht van een heerlijk smakende groentesoep. Als hoofdgerecht aardappelen met bloemkool en boontjes en hierbij als klapper op de vuurpijl een heerlijke gehakbal.

Als nagerecht komt ter tafel ijs met chocolade en slagroom.

Herman den Blijkers kan op zoek naar ander werk mochten deze uitmuntende koks overwegen deze werkzaamheden professioneel te willen voortzetten. Voorlopig echter hoeft den Blijker niet te wanhopen. Ook dit jaar blijven onze koks deel uitmaken van dit organiserend team. 

Onder de aanwezigen heerste een grote mate van gezelligheid en tevredenheid. Lekker eten, een drankje en bie proaten natuurlijk. Bie proaten over allerlei hedendaagse dingen, over het wereldnieuws, over de familie, over vroeger, kortom een heel scala van onderwerpen komen aan de orde. Annie en Robbie ontvangen tenslotte een bedankje voor hun werkzaamheden, dit natuurlijk gepaard gaande met een bos fleurige bloemen.

Het was genieten geblazen, de aanwezigen hielden het daarom nog lang vol. Maar zo rond 19.30 uur was de tijd gekomen en ging iedereen huiswaarts, echter voor sommigen niet eerder dan al een plaatsje geboekt te hebben voor een volgende keer. Het organiserend team kan dan terugkijken op een goed lopende en fijne middag. Maar ook zij gingen naar huis, moe en voldaan, maar vol vertrouwen voor de volgende reeks ontmoetingen.

 

Gerard Hülsmann

Hoe gaat het dan verder?

 

27 oktober is er een diner met een voorgerecht van kippensoep en als hoofdgerecht Nasi en Bami en een vlaflip.

24 november is er een stamppot buffet met een toetje na.

22 december is er een gezellige middag met natuurlijk koffie en oliebollen.

 

De kosten bedragen 8,50 euro voor de maaltijd exclusief consumpties.

Opgeven kan zolang tot we 40 personen hebben geregistreerd.

Dit kan bij Thera Hülsmann, telefoonnummer 06-522.827.41.

Afzeggen kan tot drie dagen vóór de bovengenoemde datums van de samenkomst, hierna moeten we helaas de kosten in rekening brengen voor de aanschaf van het niet gebruikte eten en dergelijke.

Vrijwilligers: Het is best veel werk en graag willen we nog enkele vrijwilligers bij ons organiserende team voegen. Dus meld je aan bij één van ons.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten