dinsdag 30 juli 2013

Project Lang zult u Wonen


Wijz zoekt samenwerking met ondernemersMogelijkheden voor techniek en woningaanpassing voor seniorenLang zult u Wonen is een campagne die senioren wijst op de mogelijkheid om hun huis aan te passen en/of te voorzien van techniek, zo dat zij er ook later kunnen blijven wonen. Dat biedt niet alleen meer vrijheid en comfort voor de mensen zelf, maar het is ook belangrijk in het kader van veranderingen op het gebied van zorg. Het project voorziet in vrijwilligers die senioren kunnen adviseren bij de mogelijkheden in hun eigen huis. Er wordt contact gezocht met ondernemers om dit verder te ondersteunen.


Het project Lang Zult u Wonen vindt in Zwolle plaats in het kader van de gelijknamige provinciale campagne. In samenwerking met de gemeente Zwolle voeren WijZ en adviesbureau Atrive een project uit waarin vrijwilligers worden opgeleid om senioren te adviseren over de mogelijkheden in hun huis. Dat advies omvat alle reële mogelijkheden op het gebied van techniek tot bouwkundige aanpassing. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de verlichting van de slaapkamer om te voorkomen dat mensen vallen, over aanpassingen in de douche of het toilet, tot het realiseren van een slaapkamer op de begane grond.

Veel maatregelen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd door de mensen zelf, al of niet met de hulp van de vrijwilliger. Veel materialen zijn immers voorhanden in winkels en bouwmarkten. Voor meer omvangrijke aanpassingen, bijvoorbeeld installatiewerk of grotere klussen, zoekt het project samenwerking met ondernemers, bijvoorbeeld een installateur, bouw-/ EPA adviseur, klussen-bedrijf, loodgieter, aannemer, computer / ICT leverancier, bouwmarkt of architect. 

Het gaat om ondernemers die kennis en ervaring hebben metdomotica of bereid zijn om zich daarover te laten informeren. Tevens wordt hen gevraagd om zich te verdiepen in de omstandigheden en mogelijkheden van de doelgroep. Samenwerking met dergelijke ondernemers is niet alleen van belang voor het realiseren van aanpassingen, maar ook voor de inhoudelijke ondersteuning van de vrijwilligers.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met 
Zij ontvangen vervolgens een uitnodiging om op 
28 augustus om 19.30 uur aanwezig te zijn bij de eerste informatiebijeenkomst.


Voor meer informatie:   www.wijz.nu/lang-zult-u-wonen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten