vrijdag 22 november 2013

Red Horse Company gaat klaslokalen bouwenSchoolproject 2014

(dit artikel is voor de vreselijke orkaan op de Filipijnen geschreven)

Naast het bouwen van huizen voor de allerarmsten doet de Red Horse Company ook schoolprojecten zoals het bouwen/renoveren van scholen. 


Voor januari 2014 hebben we een bijzonder project op het Filippijnse eiland Mindoro, het betreft hier het bouwen van 2 (extra) klaslokalen voor de inheemse bevolking aldaar, de Mangyan, zij leven nog steeds (in en van de jungle) op de wijze zoals zij dit al eeuwen doen en houden vast aan deze traditie.

Desalniettemin heeft het onderwijs ook hier zijn intrede gedaan. Elk kind, waar ook ter wereld heeft recht op onderwijs, zo staat vermeld in de ‘millenniumdoelstelling 2015’, vandaar onze keuze om hen onze steun toe te zeggen.

Voor de Vastenactie 2011 heb ik in diverse kerken mogen vertellen over deze bevolkingsgroep daar de opbrengst via Cordaid voor hen bestemd was. Door dit te mogen promoten heeft dit mijn interesse gewekt en ben ik met hen in contact gekomen via een missionaris aldaar.

In het kader van de millenniumdoelstelling van de gemeente Zwolle zijn leerlingen van de Cibap in Zwolle nu aan onze stichting gekoppeld en hebben dit project geadopteerd, zij gaan middels een eigen project op zoek naar financiële middelen om de bouw mogelijk te maken. Daarnaast zijn we nog op zoek naar aanvullend budget om de bouw tot een succes te maken. Voor ons echt ‘n ‘back to basic’ project.

Interesse om een keer mee te gaan op deze of een andere bouwreis?  Bel gerust eens.

Bart Reuvekamp – 06-81162250


Hier een prachtige impressie van het werk van Bart en vele andere vrijwilligers:


Start bouw duplex in Dagbasan - Filippijnen


Arbeidsvreugde!


Even bijpraten met enkele bewoners.


Beton mixen, handwerk.


En dan emmers beton doorgeven en storten.


Samen bouwen maakt sterk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten