zaterdag 10 mei 2014

Uit de Bestuurskamer van de voetbal

Begin mei inmiddels. De lente is losgebarsten en eigenlijk slaan we de lente over en denderen we ineens de zomer in. Dat betekent dat het einde van het seizoen inzicht komt. Een seizoen wat weer ups en downs heeft gekend. Veel ups bij de jeugd, helaas meer downs bij de senioren, maar wel perspectieven voor de toekomst. Wat het bestuur echter wel ontzettend tegenvalt is de slechte opkomst bij de trainingen van de senioren.
Een slechte opkomst in het tweede deel van het seizoen na de winterstop van vooral spelers van het tweede elftal. Deze spelers realiseren zich blijkbaar niet dat er een trainer (Frans van Gurp) is die zijn vrije tijd daarvoor opoffert en elke keer weer teleurgesteld wordt in de opkomst. Dit moet volgend seizoen echt veel beter!!
Een andere “down” van veel ernstige aard is het incident wat plaats vond tijdens de wedstrijd CSV 5 – Wijthmen 3. Tijdens deze wedstrijd is een speler van Wijthmen geslagen en geschopt op lichaam en hoofd. Een voorval waarvan iedereen hoopt dat dit vv Wijthmen nooit zal overkomen, maar wat helaas toch heeft plaatsgevonden. Van dit voorval is melding gemaakt bij het KNVB meldpunt Sport en geweld. Wordt vervolgd.

Verder feliciteren we natuurlijk PEC Zwolle met het winnen van de beker. Dit gebeurde echt in een wedstrijd met vooral fantastisch voetbal van PEC Zwolle. Men roept wel dat Ajax zich moest schamen voor een wanprestatie, maar PEC dwong dit gewoon echt af. De wedstrijd was overigens te zien in de Elshof. Hiervoor veel dank aan de activiteitencommissie. Verder natuurlijk dank aan Gerard Reins, Jan Schrijver en anderen die geholpen hebben met de aanleg van de beamer en het scherm. Ook dank aan Martijn Blokzijl en het Plaatselijk Belang voor hun bijdrage om de aanschaf van Beamer en scherm te realiseren.

Zoals ik al gezegd heb nadert het einde van het seizoen weer met rasse schreden. De organisatie van ons eigen jeugdtoernooi op 7 juni is volop bezig. Het programma is rond.Noteer deze datum in de agenda. De A1 gaat dit jaar meedoen met het Zwols Kampioenschap voor A-junioren. Ook de organisatie van dit toernooi is weer in volle gang. De loting is inmiddels geweest en Wijthmen A1 zit in een poule met Berkum en WFV. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van SVI. Voor speeldata zie www.sportiefzwolle.nl.

Voetbalvereniging Wijthmen bestaat bijna 45 jaar!
Op 10 mei wordt of is dit gevierd. Ik weet niet of de Elshofbode voor deze datum nog verschijnt. De aanmeldingen komen binnen maar weet wel dat je je voor 1 mei moet opgevenom mee te kunnen doen.

Frans Kerkum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten