maandag 3 november 2014

Kinderboekenweek

Van 1 t/m 12 oktober was het Kinderboekenweek. Dit jaar was een speciale editie van de Kinderboekenweek want het bestond 60 jaar, dus Feest. Het thema van de Kinderboekenweek was dan ook Feest.
Op de Kubus was het ook Feest, zo was de hal vrolijk aangekleed met posters van de Kinderboekenweek, stonden er voor alle groepen verschillende boeken met het thema Feest en natuurlijk werd er in de groepen ook aandacht aan de Kinderboekenweek besteed.

 
 
De Kinderboekenweek werd op woensdag 1 oktober geopend door een poppenspel van de leerkrachten, ook werd er een voorleeswedstrijd gehouden waar iedereen aan mee kon doen. Het was leuk om te zien dat zoveel kinderen zich hadden aangemeld, van groep 1 t/m 8 waren er deelnemers. En bij een wedstrijd hoort natuurlijk een jury, die bestond uit leerkrachten en leerlingen. Aan het eind van de week kwam Amber Meiberg als winnaar uit de bus, als tweede is geëindigd Liam Schutte en op een derde plaats Merel Diepman.
Ook gingen alle groepen verschillende uitjes ondernemen. Zo gingen groep 1/2 naar het Kasteel Nijenhuis in Heino, waar ze als activiteit “Hoffeest” hadden. Ze werden door een echte hofdame in een mooie prinsessenjurk ontvangen die vertelde wat ze allemaal gingen doen. Buiten werden er allerlei spelletjes gedaan zoals paardje rijden, kasteel bouwen en ringsteken. Binnen in het kasteel werd er verteld over een ridder die daar woonde. Ze hebben in zijn slaapkamer gekeken, de muziekkamer en in de gang. Er waren daar allemaal mooie kunstwerken en ze vonden allerlei spulletjes die de ridder altijd liet rondslingeren. Kortom het was een hele leuke middag.
Ook groep 3/4  is naar het Nijenhuis geweest en hebben daar een Kinderboekenweek activiteit gedaan rondom “Feesthoedjes” .
Ook ging groep 3 deze week naar de bibliotheek waar ze uitleg kregen over de bibliotheek, wat je daar kunt doen en wat je er allemaal kunt lenen. Ook werd er een verhaal voorgelezen en hebben ze als afsluiting nog een spelletje gedaan.
Groep 5/6 is met auto’s naar museum de Fundatie geweest en hebben daar een rondleiding gehad met als thema “Feest in Parijs” en ze gingen ook zelf kunst maken.
Ook groep 7/8 heeft een uitje gehad en hebben een workshop omtrent het “Licht” gedaan.
De Kinderboekenweek werd afgesloten met een feestje op school. Het was een pyjama/verkleedfeestje en iedereen mocht verkleed of in pyjama komen.
 
Zo langzaam aan bereidt school zich al weer voor op alle feestelijkheden die er nog komen gaan. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas en Kerst. We houden u dan ook graag op de hoogte van wat er allemaal op de Kubus gebeurd.
 
Ouderraad De Kubus
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten