zaterdag 15 november 2014

Welzijnsactiviteiten Driezorg in Wijthmen

Welzijn is een belangrijke pijler uit het zorgconcept in Wijthmen. Wie zich goed voelt, actief en mobiel, zal minder gauw een beroep doen op zorg. Naast het welbevinden leveren welzijnsactiviteiten dus ook kostenbesparingen op.


Welzijnsmedewerkster Ineke Schoenmakers (standplaats Driezorg, locatie Berkumstede/De Wissel) is op parttime basis beschikbaar voor ZIN Wijthmen. Zij werkt nauw samen met ZIN Wijthmen en de vele vrijwilligers, verenigd in het dienstteam, als onderdeel van het sociaal wijkteam. Er zijn volop ideeën en diverse activiteiten zijn al in gang gezet.

Het succesvolle optreden van De Pauwergirls in het Kulturhus en (in september) het bezoekje aan het Stadsfestival in Zwolle smaken naar meer.


Zo is het de bedoeling om in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel tot een expositie over de geschiedenis van Wijthmen en omgeving te komen. Die geschiedenis gaat ver terug en die willen wij graag samen met bewoners uit Wijthmen ophalen. Meer over de bijeenkomsten volgt.'Bewegen Voor Ouderen' is reeds begonnen programma. Sinds 9 oktober is er elke donderdag ochtend van 09.30-10.15 uur een beweeggroep voor ouderen in het Kulturhus. Deze beweeggroep wordt vanuit Driezorg aangeboden en door
beweegmedewerkster Klaske Oosterhoff begeleid.

 


De beweegles duurt 45 minuten en ziet er, kort omschreven, als volgt uit;

We gaan het hele lichaam met verschillende oefeningen bij langs, waarna er nog 1 of 2  spelactiviteiten volgen. De lessen zijn heel gevarieerd en iedereen kan op zijn eigen beweegniveau mee doen. 
Naast dat het goed en gezond is om te bewegen, is het ook nog eens heel gezellig om dit met elkaar te doen en achteraf nog gezellig een kopje koffie te drinken.

Wanneer u besluit wekelijks deel te nemen aan de beweeggroep, kunt u zich hiervoor inschrijven. De kosten bedragen €2,- per keer en worden na 15 lessen automatisch van uw rekening afgeschreven. U betaalt alleen wanneer u er bent, dus bij ziekte of afwezigheid worden er geen kosten in rekening gebracht. Wanneer u een keer wilt komen kijken of het wat voor u is, dan kan dat natuurlijk! De eerste les is gratis en geheel vrijblijvend.

 

De beweeggroep wordt goed bezocht. Wekelijks wordt er gemiddeld door tien ouderen met enthousiasme aan deelgenomen.

 

Tot slot nemen een beperkt aantal ouderen deel aan het project Jong Belegen. Beperkt omdat er slechts een gelimiteerd aantal  deelnemrs tot dit project kan worden deelgenomen. In dit project worden ouderen gekoppeld aan studenten van het Deltion College en staat de natuur centraal. Mieer hierover in de volgende Elshofbode.

 

Met vriendelijke groet,

Klaske Oosterhof, beweegmedewerkster (tel: 06 204 622 83) en

Ineke Schoenmakers, welzijnsmedewerkster (tel: 06  109 954 28)Geen opmerkingen:

Een reactie posten