zaterdag 18 april 2015

Hardcorefestival Hardshock in Zwolle produceert meer geluid dan toegestaan

Het hardcorefestival Hardshock bij de Wijthmenerplas in Zwolle heeft vandaag op sommige momenten meer geluid geproduceerd dan was toegestaan. Dat bleek volgens de organisatie vandaag uit metingen van de gemeente Zwolle.

Volgens de gemeente mag het festival niet meer geluid produceren dan 90 dB. De metingen van de gemeente kwamen volgens John Althoff van de organisatie de ene keer uit rond de 85 dB, en de andere keer net boven de 90 dB. Volgens hem hebben de te hoge waardes te maken met de wind. "Als het windstil is, blijven we keurig onder de waardes."

Nadat de te hoge waardes geconstateerd waren, zijn de geluidsinstallaties bijgesteld om onder de grens te blijven. Althoff wilde verder niet ingaan op mogelijke gevolgen.

Uitspraak van de rechter

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest over geluidsoverlast van Hardshock. Omwonenden van de Wijthmenerplas klagen al jaren dat het geluid ondraaglijk is en de rechter heeft de bewoners hierbij in het gelijk gesteld. De rechter oordeelde dat het geluidsniveau niet meer zo hard mocht zijn dan voorgaande edities. De nieuwe grens werd 90 dB.

In een poging om het feest van vandaag niet door te laten gaan, hebben twee omwonenden een kort geding aangespannen. Afgelopen donderdag heeft de rechter bepaald dat het feest wel door mag gaan, maar dat de gemeente strenger moet toezien op het naleven van de regels. Vandaag zijn daarom vele metingen verricht waarvan sommige dus te hoog uitvielen. Wat de consequenties zijn voor het festival, is nog niet duidelijk.

Bron:rtv oost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten