zondag 19 april 2015

Kavitha Color loop

Vrijdag 6 maart was het zover. Op de dag dat het Indiase Holi feest begint gingen de  kinderen van de Kubus lopen voor stichting Kavitha. Het Holi feest is een feest voor de Hindoes en geeft aan dat de winter voorbij is en dat de lente er aan komt. Het is een lentefeest en zeer kleurrijk

Ook voor de kinderen van de Kubus begon de sponsor loop kleurrijk, net als in India werd iedereen onder de kleurrijke poeder gegooid. 

En na een goede warming up kon het lopen beginnen. Groep 6/7/8 begon en vervolgens volgden de andere groepen. Het zag er allemaal heel kleurrijk en vrolijk uit. En iedereen liep als de beste. De kleinere kinderen deden niet onder voor de groteren en liepen allemaal dapper door. Laten we hopen dat er een mooi bedrag bij elkaar gelopen is.


Op dinsdag 10 maart is de hele school naar het Indiase restaurant Mayur Kitchen geweest om kennis te maken met het Indiase eten. Het hele restaurant zat vol met kinderen van de Kubus. Iedereen kreeg wat te drinken en daarna hebben ze een aantal Indiase gerechtjes geproefd. Natuurlijk is het zo dat smaken verschillen de een vond het heel lekker en de ander vond het niet zo lekker. De een vond het heel pittig en een ander weer niet. Maar ze zijn allemaal weer een ervaring rijker.

We zijn nog maar halverwege de India maand en er gebeuren allemaal leuke dingen op school zoals Indiase vriendschaps armbandjes maken, wordt er voorgelezen in de Indiase kleurrijke tent in de hal van de school, etc. Kortom allemaal leuke dingen.
                                      

Ouderraad De Kubus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten