vrijdag 3 juli 2015

Huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur,iets voor ú?


Krijgt u nu al huishoudelijke hulp van een thuishulporganisatie, maar
wilt u nog wat extra hulp in huis? Bent u mantelzorger en wilt u graag ondersteuning bij uw eigen huishouden? Bent u 65 jaar of ouder? Dan is de algemene voorziening voor huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur misschien wel iets voor u!Wat is het?

De algemene voorziening voor huishoudelijke hulp met toelage (HHT) kunt u zelf inkopen voor 10 euro per uur. De gemeente Zwolle legt daar 12 euro bij. Deze ondersteuning koopt u zelf in bij de thuishulporganisatie, zonder tussenkomst van de gemeente.

Het voordeel van de algemene voorziening HHT is dat u een hulp krijgt die in loondienst is bij een organisatie waar zaken goed zijn geregeld zoals bijvoorbeeld vervanging bij ziekte.

Welke werkzaamheden de thuishulp verricht, en hoeveel uren u inkoopt, hoe vaak, dat bepaalt u zelf. Dat kunnen basiswerkzaamheden zijn zoals het opruimen en schoonmaken van de ruimten die u dagelijks gebruikt, maar ook extra werkzaamheden, zoals een grote (voorjaars) schoonmaak  of ramen lappen. Net waar u behoefte aan heeft.Voor wie?

Heeft u (tijdelijk) een beperking waardoor u uw huishouden niet helemaal zelf kunt organiseren?

Of bent u 65 jaar of ouder? Of zorgt u intensief voor een ander als mantelzorger en kunnen we u ontlasten door ondersteuning bij uw eigen huishouding? Dan komt u in aanmerking voor de huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur.Krijgt u al huishoudelijke ondersteuning als maatwerkvoorziening van een thuishulporganisatie via de gemeente Zwolle of het Sociaal wijkteam? Ook dan komt u in aanmerking.

U kunt ervoor kiezen deze maatwerkvoorziening te vervangen door de algemene voorziening HHT. Dat kan voor u gunstig zijn, wanneer u voor de maatwerkvoorziening een hoge eigen bijdrage betaalt die afhankelijk is van uw inkomen.

Ook kunt u de twee voorzieningen combineren. De thuishulp verricht de basiswerkzaamheden thuis vanuit de maatwerkvoorziening. De extra werkzaamheden die hier niet onder vallen, koopt u in als algemene voorziening voor 10 euro per uur.Hoe werkt het?

U kunt direct en heel eenvoudig gebruik maken van deze algemene voorziening en uren inkopen. U neemt daarvoor zelf contact op met de thuishulporganisatie waarmee de gemeente hiervoor een overeenkomst heeft gesloten. U bepaalt in overleg met de organisatie hoeveel uren of hoe vaak en voor welke taken u de huishoudelijke ondersteuning in wilt zetten.U ontvangt van de organisatie een factuur voor de geleverde uren van € 10,- per uur. De gemeente betaalt de toeslag van € 12 rechtstreeks aan de organisatie. U betaalt geen extra eigen bijdrage via het CAK zoals bij de maatwerkvoorziening.Welke thuishulporganisaties?

Carinova                      0900 86 62

Verian                          088 126 31 26

TSN                             038 425 40 20

Zonnehuisgroep            038 457 45 74

IJsselheem                   038 339 44 00

Tzorg                           088 002 55 00

De Nieuwe Zorg Thuis   0900 235 36 98Vragen?

Heeft u al ondersteuning van een thuishulporganisatie? Dan kunt u het beste uw vragen aan die organisatie voorleggen. U kunt  terecht bij een van de bovenstaande organisaties of bij het Sociaal wijkteam Zwolle telefoon 14 038. www.swtzwolle.nl

Meer informatie vindt u ook op www.zwolle.nl/huishoudelijkeondersteuningZwolle, 10 juni 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten