maandag 18 januari 2016

Minister Schultz van Haegen komt bezwaarmakers tegen verbreding N35 Zwolle niet tegemoet

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur weigert tegemoet te komen aan de bezwaren tegen de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Wel wil het ministerie denken over een kleine aanpassing van een geluidsscherm bij de Koelmansstraat in Wijthmen. Verder moeten de bezwaarmakers de wegverbreding naar 2x2 rijstroken voor lief nemen, zo bleek vandaag bij de Raad van State.

Van de tientallen bezwaarmakers bleven er uiteindelijk nog 11 over die allerlei aanpassingen aan de weg willen hebben, zoals stil asfalt. Maar de minister wil geen stil asfalt bij kruisingen en ook niet op te korte baanvakken, omdat het te snel slijt.

Sauna Swoll

Een verdiepte aanleg van een nieuw weggedeelte zuidelijk van Wijthmen is voor de minister helemaal onbespreekbaar. De eigenaren van Sauna Swoll hebben daar om gevraagd. De minister is van plan om dicht bij de sauna een afrit met een hoog viaduct aan te leggen. De sauna-eigenaren zijn er bang voor dat vanaf dat viaduct hun naakte gasten in de tuin zichtbaar zijn.

Als de gasten daardoor wegblijven, betekent dat het einde van de sauna, verklaarde de eigenaar. Maar het ministerie schat dat de aanleg van de verdiepte N35 minstens 7 miljoen euro extra gaat kosten. Volgens de eigenaren is dat bedrag nooit exact berekend.

De Raad van State oordeelt over zes weken.

Bron RTV Oost


Geen opmerkingen:

Een reactie posten