zaterdag 6 februari 2016

Elvin Matuankotta nieuwe trainer van VV WijthmenPersbericht

Het bestuur van vv Wijthmen heeft een akkoord bereikt met Elvin Matuankotta als hoofdtrainer voor het seizoen 2016-2017 en een optie voor nog een jaar wanneer beide partijen de samenwerking dan nog een keer willen voortzetten. De huidige interim-trainer van HTC wordt de opvolger van Marcel Poppe, die na drie seizoenen afscheid neemt van vv Wijthmen. “Uit een twintigtal kandidaten kwam Elvin als meest geschikte kandidaat naar voren”, zegt Wijthmen-voorzitter Frans Kerkum.

                    foto Foto Hans Smith Zwolle in beeld.nlVoor de in Zwolle woonachtige Matuankotta wordt de klus bij Wijthmen zijn tweede als hoofdtrainer. De coach haalde vorig jaar zijn trainersdiploma TC 3 en was vervolgens trainer van het tweede elftal van HTC. Na het tussentijdse vertrek van Henry Landman werd Matuankotta doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij op interim-basis het seizoen afmaakt.

Vv Wijthmen, uitkomend in de 4e klasse Oost, heeft een zeer jonge eerste selectie en Elvin Matuankotta en het bestuur van vv Wijthmen zien zeker perspectieven in de toekomst. Het voetbal wordt steeds verzorgder en met dit in het achterhoofd wil vv Wijthmen proberen weer hogerop te komen in de 4e klasse.

Elvin Matuankotta wil die uitdaging graag aangaan. “Het bestuur is enthousiast en overtuigd van zijn trainerskwaliteiten. Ook zijn loopbaan als speler is indrukwekkend.  Hij speelde ondermeer in de jeugd bij PEC Zwolle/FC Zwolle, SC Cambuur, ESC (Elburg), vv Olympia, vv Nunspeet,Go Ahead Kampen, CSV 28 en als jeugdspeler voor het Nederlands elftal onder 16jr. We wensen hem veel succes en plezier”, zegt Kerkum.Frans Kerkum

Voorzitter VV Wijthmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten