dinsdag 30 mei 2017

Uit de bestuurskamer van de voetbal Nog even en de vakanties gaan beginnen. De competitie is afgelopen, het
veteranentoernooi en het relatietoernooi zijn ook al geweest en de tijd om even niet met voetbal bezig te zijn zou dan moeten aan breken. Maar eerst nog PEC Zwolle als uitdaging. Na 14 juli is het dan echt even pauze.

PEC Zwolle komt twee weken trainen op het sportpark de Elshof. De eerste training is op 24 juni en ze maken dan gebruik van de accommodatie tot ongeveer 8 juli. Het trainingsschema is nog niet bekend, maar volgt spoedig. Op vrijdagavond 14 juli wordt door PEC Zwolle op het sportpark gevoetbald tegen FC Emmen. De aanvang is om 19.30. De komst van PEC Zwolle is een mooie gelegenheid om extra inkomsten voor vv Wijthmen te genereren. Wel zal er een beroep gedaan moeten worden op vrijwilligers voor bv de bezetting van de bar.

Wat is er allemaal verder gebeurt deze maand. De jeugd gaat samen met Hoonhorst. Ik hoor jullie denken “maar dat deden ze toch al?” maar toch gaat er op organisatorisch vlak wat veranderen. Het wordt een JSO (Jeugd Samenwerking Organisatie) en de naam wordt JCHW (de afkorting van Jeugd Combinatie Hoonhorst Wijthmen). Alle jeugdteams gaan in het zelfde tenue spelen, wat kostentechnisch een voordeel is en alleen op deze manier bij de KNVB te regelen was. Verder blijft alles hetzelfde; er wordt net zoals nu het ene jaar bij Wijthmen en het volgende jaar bij Hoonhorst gespeeld. De jeugdleden blijven ook gewoon lid van de eigen vereniging.
JCHW gaat spelen in een paars shirt, een witte broek en paarse sokken. Wanneer je rood (Wijthmen) en blauw (Hoonhorst) mengt krijg je namelijk paars en zo is de keuze door de kledingcommissie bepaald.
Overigens gaat het bovenstaande alleen door wanneer de KNVB goedkeuring geeft. We verwachten dat dat snel zal gebeuren.

De eindeseizoen BBQ. Op zaterdag 13 mei werd deze BBQ gehouden. 73 spelers, supporters en aanhang hadden zich hiervoor aangemeld. Het was heel gezellig en het weer werkte bovendien ook nog eens mee. Tijdens de BBQ was er een Rad van Foruin. Dit was georganiseerd door Wijthmen 3. De opbrengst van € 435,-- is een mooie aanvulling van de financiën en kan goed gebruikt worden.

Oproep voor de vervanging van het bestuurslid seniorzaken. Zoals al in eerdere versies van “Uit de bestuurskamer” is aangegeven stoppen er 3 bestuursleden. Voor twee functies hebben we inmiddels vervanging gevonden. Voor het bestuurslid seniorzaken moeten we nog echter een vervanger zien te vinden. Wanneer je belangstelling hebt meld dit dan aan een bestuurslid!!!!!!! Bedenk wel dat met een onderbezet bestuur het veel vergt om alles draaiende te houden en dat sommige zaken niet of pas vertraagd geregeld kunnen gaan worden!!!!! Een vervanger is dus echt nodig.

Oproep voor scheidsrechters. We hebben een chronisch gebrek aan scheidsrechters en hebben er echt meer nodig om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Zoals het gezegde is dat vele handen licht werk maken is dat bij scheidsrechteren ook zo. Wanneer er meer zijn hoef je niet zo vaak!!!! Geef je dus op want zonder scheidsrechters wordt er ook niet gevoetbald!!!! Opgeven kan uiteraard bij mij of Jeroen Harink.

Bezuinigingen gemeente. Hierover is nog niets nieuws te melden. Voorlopig is het muisstil uit de hoek van de gemeente en Sportservice Zwolle. We houden jullie op de hoogte.

Datums om te onthouden:
24 juni: eerste training van PEC Zwolle op sportpark De Elshof van vv Wijthmen. Aanvang 14.00 uur
14 juli: PEC Zwolle-FC Emmen. Aanvang 19.30

Hierna vakantie. Ik zelf ga van 24 mei tot en met 1 juli en ben dan dus niet bereikbaar. Is er iets urgents wend je dan tot een ander bestuurslid.


Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten