dinsdag 30 mei 2017

Voetbalkamp jeugd Hoonhorst Wijthmen.Al jaren gaat de voetbaljeugd van Hoonhorst op voetbalkamp. Omdat er sinds dit seizoen sprake is van vergaande samenwerking tussen de jeugdvoetbal van Hoonhorst en Wijthmen, mochten de voetballers van de D,E en F jeugd (ofwel de JO-13, JO-11 en JO-09) van Wijthmen ook mee. En daar werd volop gebruik van gemaakt! Maar liefst 82 kinderen gingen in het weekend van 5-6-7 mei mee naar Appelscha. Op de zaterdag werd dit aantal nog uitgebreid met de allerjongste voetbaltalenten tot 100 kinderen.Op vrijdagavond rond half 7 kwam de stoet auto’s vanuit Hoonhorst aan bij kampeerboerderij Nijsingh in Appelscha. Tijd om je slaapplek op te zoeken en het terrein te verkennen. Daarna was er een speurtocht in het nabij gelegen bos. We moesten op zoek naar gele en zwarte letters en daar vervolgens mee puzzelen tot de juiste 2 woorden waren gevonden. Daarna voor de jongste jeugd een bingo en voor de oudere kinderen een speurtocht in het donker. De kinderen moesten op zoek naar geluiden van o.a. een Bengaalse Olifant en een Engels Paard. En ondertussen liep Oude Willem ook nog door het bos …. Best spannend, maar er werd ook veel gelachen! Na de speurtocht bleef het nog wel even onrustig in de kampeerboerderij, maar ja, weinig slapen en lol maken met elkaar hoort erbij!


Zaterdagochtend kwamen na het ontbijt de jongste voetballers uit Hoonhorst om een dagje sfeer te proeven. We begonnen met een vossenjacht in het dorp. En dat was nog best lastig. Per team gingen de kinderen op pad. De vossen waren dit jaar goed verstopt. Zo was er zelfs een onherkenbare vos in een rolstoel en de 2 stratenmakers zaten ook helemaal in hun rol. Weer terug op de kampeerboerderij had het keukenteam gezorgd voor heerlijke broodjes hamburger. In de middag was het tijd om lekker te voetballen met elkaar. Per leeftijdscategorie werd er een toernooi gespeeld. Ook nu zat het weer mee: droog en af en toe zelfs wat zonnestralen. Na het voetballen lekker eten met z’n allen en daarna vertrokken de jongste voetballers weer richting Hoonhorst. Ondertussen begon de spanning toe te nemen. Het was namelijk tijd voor de Bonte Avond! Ieder team had iets bedacht. Er werd vooraf nog druk geoefend, in elke kamer en gang was wel een groepje kinderen bezig om de puntjes op de i te zetten. De presentatie van de avond was wederom in handen van “Andre Lon”. Er was uiteraard ook een zeer vakkundige jury (Wim, Alfred en Rens) dus de avond kon beginnen. Er waren optredens te zien van o.a. Normaal, de Smurfen en K3. Zelfs een goochel-act kwam voorbij. De avond werd gewonnen door het team van F2, ze maakten er echt een feestje van.
Over het algemeen werden er deze nacht wat meer slaapuren gemaakt dan de nacht ervoor, waardoor iedereen zondagmorgen kon beginnen met het opruimen van de spullen en het aanvegen van de kamers. Maar dat natuurlijk pas na een heerlijk ontbijt van wentelteefjes. Ondertussen ook nog tijd voor penaltyschieten, waar per team de winnaar beloond werd met een mooie bal. We sloten af op de kampeerboerderij met een groepsfoto en met heerlijke pannenkoeken. Petje af voor het keukenteam die voor zoveel mensen steeds wat lekkers op tafel zette!
Toen was het tijd om uit Appelscha weg te gaan, maar nog niet naar huis! Eerst nog even zwemmen in Meppel. Daarna in een mooie optocht naar de Potstal waar vele ouders, broertjes en zusjes ons stonden op te wachten. Na een ijsje ging een ieder erg moe, maar voldaan weer naar huis. Volgend jaar weer!
Hierbij nogmaals dank aan alle chauffeurs, begeleiders, het keukenteam en de organisatie voor een geweldig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten