zondag 10 september 2017

Jeugdland 2017De laatste week van de vakantie betekent Jeugdland. Dit jaar was het thema ”Indianen”
 maandagmorgen melden zich ongeveer 50 kinderen, klaar om te gaan timmeren en te knutselen. Na een kort welkomstwoordje kon iedereen met de opdracht van deze week aan de gang. Bouw een hut in indianenstijl. Er stonden al wat geraamtes van tipi’s klaar, die de kinderen konden gebruiken. 


De meeste kinderen stormden naar het hout om zo maar de beste planken te veroveren, anderen begonnen rustig te kijken, haalden spijkers of gingen binnen zitten knutselen.
Er waren weer leuke verschillende werkjes die de kinderen konden maken.  Zo kon je een vredespijp, een tipi tent, een indianenjurk/shirt, een regenmaker, een dromenvanger en natuurlijk ook een pijl en boog maken.Ondertussen werd er ook een echte totempaal gemaakt in het bos, daar kon je ook nog even gaan kijken.  Met een kettingzaag een totempaal maken.  Hartstikke knap en wat is hij mooi geworden.


Voordat je het weet is de ochtend al voorbij. Op dinsdag ga je gewoon verder met je hut of met je knutselwerken. Nieuw was dat je vanaf vandaag tot donderdag een opdrachtenspel kon gaan doen. Door allerlei opdrachten te doen zoals: laat een hond uit, lak iemands nagels met je mond, bedenk voor elke letter van het alfabet een jongens en meisjes naam, etc, kun  je punten verdienen. Degene met de meeste punten zou worden beloond met een slagroomtaart.
Leuk om te zien dat 2 groepjes hier heel druk mee in de weer waren, dat zou nog spannend worden. Ook werd er vandaag geschminkt en kon je lasso werpen en met een boog schieten.Op woensdag was er de mogelijkheid om te gaan vissen. Een groepje van 12 kinderen gingen met volle moed met een paar opa’s en vaders op de fiets naar een visplek. Ondanks de regen en dat iedereen tot op de onderbroek nat was, was er gelukkig wel wat gevangen.
De meisjes konden vandaag veertjes en touwtjes in hun haar laten maken, maar niet alleen de meisjes vonden dit leuk……………………..


Donderdag was alweer de laatste ochtend. De laatste hand wordt gelegd aan de hut, de knutselwerkjes moesten worden afgemaakt.  En het opdrachtenspel loopt op zijn einde.
Ook werd er vandaag nog geschminkt en was Wim Klink er speciaal om de pijl en boog met de kinderen af te maken.
Eindelijk was daar om kwart voor 12 de uitslag van de mooiste hut en de uitslag van het opdrachtenspel.
De titel van de mooiste hut is dit jaar in de wacht gesleept door de meisjes van groep 1-2-3.
Zij kregen een hele mooie wisselbeker. 


Dan de uitslag van het opdrachtenspel. Deze is gewonnen door de “Henkies” met uiteindelijk 150punten. Een van de opdrachten was ook om een verslag over Jeugdland te schrijven. Degene die winnen, daarvan wordt het verslag in de Elshofbode geplaatst, dus dat verslag staat elders in het blad.

 
Ook dit jaar hadden we een avondprogramma. Om kwart voor 7 verzamelde iedereen zich weer. De kinderen van groep 1-2 gingen een wandeling in het bos maken, onderweg kwamen ze allemaal indianen tegen die spelletjes met ze gingen doen. De indianen waren vrijwilligers van de toneelgroep, nogmaals bedankt voor jullie medewerking. Er was zelfs een indiaan op het paard.  Voor de andere groepen was er een bosspel, gebaseerd op Cluedo. Door opdrachten te voltooien die in het bos waren, kon je aanwijzingen krijgen en zo de oplossing vinden.
We moesten er even in komen maar daarna ging het top. Eenmaal weer terug bij de Elshof waren er verschillende vuurtjes waar iedereen een broodje kon roosteren met een knakworstje erin.


 
En zo kwam er een eind aan Jeugdland 2017. Wij hebben het erg leuk gevonden en gezien de reacties vonden de kinderen het ook leuk. We hopen iedereen dan ook graag volgend jaar weer te zien bij Jeugdland.
Jeugdland is ook op facebook te vinden, mocht u het leuk vinden om nog meer foto’s te bekijken of om ons te volgen. www.facebook.com/JeugdlandHWZ

De Jeugdland organisatie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten