zaterdag 22 september 2018

Meedoen is winnen: breng stigma tot stilstand!

De Socialrun is een jaarlijkse pittige non-stop estafetteloop van ruim 555 kilometer in 48 uur, met als doel vooroordelen over psychische aandoeningen tot stilstand te brengen. Van 21 tot 23 september 2018 doen alle renners, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen.  

Met de Socialrun leveren zij een geweldig knappe sportieve teamprestatie. Zij vestigen de aandacht op het doel én halen sponsorgelden op. In 2017 is er maar liefst € 68.000,- euro opgehaald en besteed aan zo’n dertig initiatieven, die het stigma tot stilstand helpen brengen, zoals theatervoorstellingen, films, workshops, exposities, spellen en gastlessen.
Dit jaar lopen er drie medewerkers van de Dimence Groep mee. Samen met renners van Mediant en RIBW Overijssel vormen zij het team GGZ Overijssel. 

Het team GGZ Overijsel zoekt nog sponsoren. Iedereen die dit team financieel wil ondersteunen, kan meer lezen op  https://www.socialrun.nl/campaigns/ggz-overijssel/. Elke kilometer die wordt afgelegd is te sponsoren vanaf € 5,- waarbij het aantal te sponsoren kilometers vrij te kiezen is. De opbrengsten komen voor 100% ten goede aan initiatieven die nog meer openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten