zondag 9 september 2018

Nieuwe schoolseizoen in Wijthmenafgetrapt met ‘Jeugdland’

WIJTHMEN - De start van het nieuwe schoolseizoen wordt in Wijthmen traditioneel ingeluid met ‘Jeugdland’. In de laatste week van de zomervakantie vermaakten 55 kinderen, voornamelijk van basisschool de Kubus, zich vier dagen lang met het bouwen van een huttendorp en allerlei andere activiteiten. Het thema dit jaar was ‘landen’.
Stapels gesponsord hout lagen maandagmorgen 27 augustus klaar bij de start van de klus- en activiteitenweek. Met hulp van ouders gingen de kinderen in groepen aan de slag met hun hut. Na vier dagen noeste arbeid werd duidelijk dat het aan creativiteit en inzet niet ontbreekt in Wijthmen. Knap in elkaar getimmerde en mooi geschilderde bouwwerken sierden het parkeerterrein bij Kulturhus de Elshof. De jury had moeite om te bepalen welke groep met de wisselbeker naar huis mocht. Maar uiteindelijk riep zij ‘het Griekse huisje’ uit tot winnaar.
Voor de kinderen die wat anders wilden doen dan bouwen, had de vijfkoppige organisatie een verscheidenheid aan activiteiten bedacht. Zo konden de deelnemers onder andere bezig met het maken van sieradenkistjes, vogelkooitjes, slangen, een ninjazwaard- en hoofdband, vingerpopjes en mozaïekmeubels. Iedere knutseltafel stond in het teken van een werelddeel. Met hun creaties konden kinderen zo stempels verdienen op hun ‘paspoort’.
Het onderdeel ‘Crazy 33’ was voor de oudere jeugd die nog een extra uitdaging zocht. Hier deden een meiden- en een jongensteam aan mee. Na een spannende strijd, waarbij ze allerlei opdrachten hadden uitgevoerd, kwam het meidenteam als winnaar uit de bus. Zij ontvingen een slagroomtaart als prijs.
Bijzonder tijdens ‘Jeugdland’ was verder de komst van een buikdanseres. Zij bracht de heupen van de kinderen flink in beweging. Ook kon de jeugd zich uitleven op een heuse zeepbaan, waarbij de nodige schuivers werden gemaakt. Op de woensdag gooiden de visliefhebbers hun hengel uit en op de slotdag werden pizza’s gebakken en natuurlijk opgegeten.
De organisatie, die voor volgend jaar nog op zoek is naar versterking, kijkt terug op een prachtige activiteitenweek voor de jeugd. “Ik heb nu al weer zin in volgend jaar”, vertelt Anoesjka Imamdi. “Dat is een goed teken. Het is heel leuk en divers om te doen. En je ziet de kinderen echt genieten. Dat geeft een voldaan gevoel. Ook willen we de ouders die hebben geholpen en de sponsoren bedanken. Zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten