zondag 17 september 2023

Razende Reporter op bezoek bij Jim Brinkhof


Jim Brinkhof aan het woord
'Ik wil graag een bijdrage leveren aan persoonlijk ontwikkeling én helpen om voetbaldromen waar te maken.Voor dit interview ben ik op bezoek geweest bij Jim Brinkhof. Hij woont anti-kraak in de oude boerderij van de familie Diepman aan de Erfgenamenweg. Na vijf jaar training geven bij PEC Zwolle vervolgt Jim zijn carrière bij FC Utrecht. Een mooie reden voor een gesprek aan de picknicktafel.
Vertel eens iets over jezelf!
Ik ben 29 jaar en kom uit het mooie Wijthmen. Voetbal is mijn uit de hand gelopen hobby. Op dit moment ben ik trainer van de Jeugd Vrouwen bij FC Utrecht en assistent trainer van de Vrouwen 1. Daarnaast volg ik de opleiding UEFA A om mezelf te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap. Mijn roots en vrienden vind je hier in Wijthmen. Ik ga binnenkort verhuizen naar een plekje vlakbij Utrecht zodat ik wat dichter bij mijn werk ben.
Je hebt 5 jaar bij PEC gewerkt. Nu ga je naar Utrecht, daar spreekt ambitie uit. Kun je daar iets over vertellen?
Mijn eerste stap op het voetbalpad was als voetballer bij Voetbalvereniging Wijthmen, laten ben ik daar ook aan de slag gegaan als trainer. Het veld en de kantine voelen nog steeds als thuis. Van Wijthmen ben ik naar Rohda Raalte gegaan om daar training gegeven. Mijn volgende stap was PEC. Ik heb gewerkt als trainer en vervullende verschillende andere rol-len, zoals een bijdrage leveren in de scouting. Ik kwam erachter dat ik het leuk vind om een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling en helpen om voetbaldromen uit te laten komen. Tijdens mijn afscheid kreeg ik dit terug en werd gezegd dat ik altijd klaar sta voor de voetbalsters. Dit past bij mij als persoon. Een mooi compliment!
Raoul: 'Een lastige vraag... Wat maakt jou een goede trainer?' Jim: 'Ik weet niet of ik een goede trainer ben.' Raoul: 'Als je deze move maakt, moet je wel iets goed doen.'Je maakt jezelf een bepaalde manier van werken eigen. Dat moet zich ontwikkelen. Mijn manier van werken heb ik gepresenteerd bij FC Utrecht. Dat gaat in de basis om de manier van voetballen en werken. Als je een paar wedstrijden van mijn elftal bekijkt, zie je de herkenbaarheid terug in de manier van voetballen. De organisatie rondom het team vind ik bijvoorbeeld erg belangrijk. Dit geeft iedereen de ruimte om zich te focussen op de prestatie. Als ik jouw trainer ben, sta je met een glimlach op het veld en ben je trots op het dragen van het shirt van jouw club. Ik maak van een groep mensen een familie. Het is mijn overtuiging dat door het samen te doen uiteindelijk meer voetbalsters in het eerste terecht komen. Ik heb veel persoonlijk contact en voer veel gesprekken met de voetbalsters. Als laatste kijk ik graag wat iemand goed doet en van daaruit nog beter wordt. Pas dan ga je excelleren!
Denk je al verder dan FC Utrecht?
De voetbalwereld vind ik nu nog interessant ondanks dat niet altijd een eerlijk wereldje is. Later zou ik trainer willen worden van de nationale jeugdselectie, hoofd opleiding of technisch manager bij een club om beleid te ontwikkelen. Mijn droom ben ik eigenlijk nu al aan het waarmaken. Meehelpen met de opbouw van een club. Dat doe ik bij FC Utrecht.
Kom je ooit terug naar Wijthmen en heb je nog een mooie boodschap?
Ik voel me hier thuis, dus wie weet! En een mooi boodschap? 'Een blij gezicht opent alle harten!'
Jim bedankt!
Noot: tijdens de Grassparty hebben Jim en de Razende Reporter tegen elkaar gestreden tijdens de Mud Games.
Team Wijthmen met Jim in de gelederen heeft
gewonnen…
 

Vind je dat iemand een bezoekje van mij verdiend? Laat het weten
(elshofbode@gmail.com of 06-26969222).
Raoul Veldink, de razende reporter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten