vrijdag 5 april 2024

Eém Bieproaten op 22 februari 2024

Alweer één en al gezelligheid was het op deze middag in de Elshof.

Ook voor de bruine bonen en erwtensoep kwamen de gasten weer naar de Elshof toe.


De koks hadden zich weer flink uitgesloofd in de keuken. De soep was goed gevuld, waar de één zich nog tegoed deed aan een tweede ronde had mijn buurvrouw waar ik naast zat voldoende aan één kop soep. De

roggebrood met spek smaakte er goed bij. De gesprekken aan onze tafel ging onder andere over de verschillende bereidingswijzen waarop je de

erwtensoep kon maken. Mijn buurman aan mijn andere zijde vertelde dat er varkenspoten van oudsher in de erwtensoep gingen.

Hij wist zelfs te vertellen dat er bij een bepaalde kraam op de markt dit nog steeds verkrijgbaar is. Nu ken ik dit zelf ook nog wel van vroeger, het hele geslachte varken werd vroeger bij ons gebruikt.

Zelfs de kop van een varken werd verwerkt in de balkenbrij. Ik weet niet of de jeugd van tegenwoordig dit op deze wijze nog bereidt, maar mooi vond ik het wel om te horen.

Na een heerlijk verfrissend toetje van vanilleyoghurt en mandarijn, ging iedereen na de laatste nieuwtjes uitgewisseld te hebben voldaan weer naar huis.

Aan de aanmeldingen voor 21 maart te zien is het weer volle bak en hanteren wij weer een reservelijst voor achter de hand.

Deze keer eten wij chinese tomatensoep nasi,bami,sate en uiteraard een toetje.

Bij dit schrijven is deze middag alweer achter de rug. De volgende keer is op 18 april.We gaan weer gezamenlijk eten, menu is nog niet bekend op dit moment. Zal ongetwijfeld weer smullen zijn.

Kosten € 10.- p.p. aanvang 16.00 uur.

 

Op 29 mei staat ons busreisje naar Pantropica gepland (voorheen genaamd de Orchideeënhoeve)

Wij vertrekken dan om 13.00 uur en zullen rond 18.30 uur weer terug zijn op de parkeerplaats bij de Elshof. De kosten van de eigen bijdrage zullen rond de € 25,00 zijn. Wij kunnen de kosten relatief laag houden door o.a. het resterende bedrag van de gift van de Grassparty te gebruiken voor dit leuke uitje. Wij hopen dit nog iets omlaag te krijgen door verschillende potjes nog aan te spreken.

Dit zal dan incl.intree/kofie/thee/gebak/consumptie en een pannenkoek zijn. Voor mensen die moeilijk in de bus kunnen stappen zal er een auto achter de bus aanrijden. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus opgeven kan nu nog steeds bij Thera Hülsmann 06-52282741.

Wij hebben er zin in. Hopelijk u ook !

 

Voor het opgeven van een gezellige middag of het gezamenlijk eten

verandert er iets in de opgave, dit gaat nu via

Ingrid Meiberg 06-51206244 en niet meer via Thera.

Let op, voor het reisje van 29 mei graag nog wel via Thera opgeven.

 

Wij willen tot slot nog even benoemen als u zich heeft opgegeven en u kunt toch onverwacht niet dan graag de maandag voor de datum van deze middag graag afmelden. Mochten er geen mensen op de wachtlijst staan  zijn wij bij afzegging toch genoodzaakt om het geld te vragen wat afgesproken is. Hopen op u begrip hiervoor in verband met de inkoop.

 

Namens de werkgroep:

Wonen met Zorg,

Ingrid Meiberg

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten