vrijdag 12 december 2014

Appeltjes van Oranje

De Kern in Zwolle in de race voor Appeltjes van Oranje met


‘Financiën de Baas’
Stemweek start maandag 8 december om 09.00 uur Zwolle - In mei 2015 reikt Koningin Máxima voor de dertiende keer de Appeltjes van Oranje uit, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde uit alle inzendingen ‘Financiën de Baas’ van De Kern maatschappelijke dienstverlening als kandidaat voor de 2e ronde.
Het Nederlandse publiek kan net als vorig jaar meestemmen op zijn of haar
favoriet in de regio. De publieksstemmen bepalen de helft van de uitslag. De
Kern roept daarom iedereen in de regio op om op hen te stemmen. Dat kan van
maandag 8 december 09.00 uur tot en met zondag 14 december 2014 op
www.oranjefonds.nl/appeltjes.
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen.

Beter voor elkaar!
Zo luidt het thema van de Appeltjes van Oranje 2015. Het Oranje
Fonds bekroont hiermee drie succesvolle sociale organisaties of initiatieven die
sociaaleconomische kansen van mensen versterken zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij. Het project ‘Financiën de Baas’ is één van de 40 overgebleven kandidaten in Nederland.

Met inzet van vrijwilligers én professionele hulpverleners wil Stichting de Kern dat iedereen met financiële problemen weer zelf de baas is over zijn financiën. De Kern zorgt ervoor dat mensen snel hulp krijgen, voordat de situatie erger wordt. En dat de hulp aansluit op de vraag.
De Kern roept iedereen op om te stemmen op ‘Financiën de Baas’. Klaaske Heidemans vertelt: “we merken dagelijks de impact van financiële problemen op het leven van mensen. Een stem op Financiën de Baas helpt ons om die mensen uit de brand te helpen”.


De prijs  bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten