vrijdag 12 december 2014

Sinterklaas komt naar de KubusEindelijk was het 5 december en Sinterklaas komt naar de Kubus.

Maar net als elk jaar gaat dat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Vele kinderen volgen al een paar weken het Sinterklaasjournaal en daar kon iedereen zien dat het allemaal niet vanzelf ging. Eerst was de pakjesboot weer terug naar Spanje met daarop een aantal belangrijke pieten, vervolgens moest iedereen in actie komen om Sinterklaas te helpen, dus ook de kinderen moesten helpen, sommige kinderen hadden een extra zak met cadeautjes bij hun schoen gekregen die ze weer moesten uitdelen. Toen eindelijk alles toch weer goed gekomen was, was het al donderdag 4 december, net op tijd voor 5 december.

Iedereen was er klaar voor. Sinterklaas en zijn pieten kon komen. De school was zowel van binnen als buiten mooi versierd, de stoel van Sinterklaas stond klaar en de liedjes waren geoefend. Maar waar was juf Christiane nu, heeft zij zich op deze belangrijke dag verslapen, dat zal toch niet….  of wel.

Tegen 8.45uur kwam daar Sinterklaas met zijn Pieten aan.  Hij kwam dit jaar op een paard. Eerst dacht iedereen dat het natuurlijk Americo was, maar dat was niet zo. Americo had zijn pootje verstuikt en eigenlijk zou Sinterklaas lopend naar de Kubus moeten. Maar ze kwamen langs een boerderij waar ze niet 1 maar 2 paarden mochten lenen. Dat was wel heel fijn. Kon Sinterklaas op het grote paard en kon het kleine paard de zakken met cadeautjes dragen.

Maar Sinterklaas neemt toch altijd maar 2 pieten mee naar de Kubus, dit jaar had hij er 3 mee. Na goed kijken was het juf Christiane. Je kon goed zien dat ze die nacht druk was geweest. Ze had haar gezicht behoorlijk vies van door de schoorsteen te gaan.


Toen iedereen binnen was vertelde Sinterklaas dat hij de hulp van juf Christiane goed kon gebruiken, maar dat ze nu wel weer naar de klas kon gaan.

Onder de dirigerende kunsten van Zwarte Piet hebben alle kinderen nog een aantal liedjes gezongen. Toen werd het echt tijd om naar de klassen toe te gaan waar Sinterklaas cadeautjes kwam uitdelen en de mooie surprises en gedichten kwam bewonderen.

Het was weer een reuze gezellige ochtend op de Kubus.

Gelukkig is ook dit jaar weer alles goed gekomen. We zijn nu al benieuwd wat er volgend jaar weer allemaal gaat gebeuren.


Ouderraad De KubusGeen opmerkingen:

Een reactie posten