vrijdag 12 december 2014

Uit de bestuurskamer


Op 6 november 2014 is de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren ongeveer 60 deelnemers en ruim 30 mensen hadden zich afgemeld. De voorgestelde kandidaten voor bestuursfuncties werden allemaal unaniem gekozen. Het bestuur bestaat nu uit Frans Kerkum (voorzitter) Jacqueline Noordman (secretaris), Jaap Sterken (penningmeester), Jan Schrijver (bestuurslid senioren), Alfred Meiberg (algemeen bestuurslid, matriaal), Jeroen Poppe (algemeen bestuurslid, matriaal). De functie bestuurslid jeugdzaken werd tijdens deze AVL nog niet ingevuld, maar inmiddels heeft zich een uitstekende kandidaat aangemeld. Tot ons genoegen kan ik melden dat de functie wordt ingevuld door Wouter van Gurp. Tevens gaat Wouter Jan Schrijver assisteren bij de seniorenzaken. Kortom een uitdagende functie waar Wouter veel zin in heeft.

Ook de jeugdcommissie heeft weer een goede bezetting. In deze commissie zitten nu Patty van de Vlist, Rens van Gurp en Ines en Monique Jentink. Het bestuur is blij dat er toch nog kandidaten zijn opgestaan om de jeugdcommissie te vullen en volgens ons met een prima bezetting. Met Wouter erbij als aanspreekpunt naar het hoofdbestuur een commissie waar de vv Wijthmen trots op mag zijn.

Het voorstel om de contributie te verhogen om zo het verlies van de inkomsten vanuit de grote clubactie te compenseren haalde het helaas niet.

Ook was er nog een oproep van Gerard Hulsmann. Gerard zou graag hulp hebben bij het bijhouden van de website van vv Wijthmen. Wanneer je daarin iets wil betekenen meld je dan aan bij Gerard. Hij zal je met open armen ontvangen.

Met de gemeente is overeengekomen om de afrastering om het eerste veld te vervangen. De huidige afrastering is inmiddels 40 jaar oud en absoluut niet meer van deze tijd. Een modern ophangsysteem voor de reclameborden kan niet op de huidige afrastering en met een nieuw systeem kunnen de borden er na het seizoen makkelijk afgehaald worden en zullen ze niet meer vervuild worden met ijzer tijdens het sproeien.

Gelijktijdig zullen de dugouts ook worden vervangen. De huidige dugouts zijn gevaarlijk en aan vervanging toe. Vorig jaar is in Friesland een dugout van dezelfde makelij ingestort, omdat er kinderen bovenop geklommen waren.

De afrastering wordt betaald door de gemeente, het nieuwe ophangsysteem en de nieuwe dugouts zullen we uit eigen middelen moeten bekostigen. Mogelijk dat we dugouts van de gemeente kunnen krijgen die nu op het sport terrein in de Marslanden staan.

De vervanging van afrastering en dugouts zal nog wel enige zelfwerkzaamheid van onze leden vergen. De dugouts zullen we zelf weg moeten halen en ook moeten afvoeren. Ook wanneer we de dugouts gaan gebruiken die nu aangeboden zijn door de gemeente zullen we die daar zelf moeten weghalen. De afrastering wordt weggehaald door het bedrijf dat de nieuwe afrastering gaat plaatsen. Alleen de gaten waar de oude palen gestaan hebben moeten dan nog aangevuld worden. Ook hierbij wordt aan zelfwerkzaamheid gedacht.

Kortom binnenkort zal er hiervoor een beroep op de leden worden gedaan. Alvast om te onthouden en rekening mee te houden: De werkzaamheden zullen tijdens de winterstop uitgevoerd worden.

Het contract van Marcel Poppe loopt dit seizoen af. Met Marcel zijn we overeengekomen om het contract met nog een jaar te verlengen. Mocht het na het seizoen 2015-2016 blijken dat we het nog steeds uitstekend met elkaar kunnen vinden dan is er nog een optie voor nog een seizoen. Kijk voor dit nieuws ook eens op http://sportiefzwolle.nl/nieuws/8889/marcel-poppe-jaar-langer-bij-wijthmen.html

Een paar belangrijke datums om te onthouden. Op 13 december de jaarlijkse kerstinstuif, op 29 december de oudijzeraktie (aktienemer Max Beernink), op 3 januari de Nieuwjaarsreceptie en op 10 januari de Wijthmenerplasloop (www.wijthmenerplasloop.nl) waarvoor je je al kan inschrijven. Doe dit massaal al was het alleen al om het teveel aan calorieën opgelopen tijdens de feestdagen weer kwijt te raken.

Voor al deze activiteiten is er weer vrijwilligershulp nodig. Hou er rekening mee dat je hiervoor benaderd kan worden. Vele handen maken licht werk!!!

Fijne feestdagen en hopelijk een voorspoedig 2015.


Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten