zaterdag 10 oktober 2015

Derby v.v. Wijthmen E2 tegen Hoonhorst E2

Op zaterdagochtend 26 september 2015 speelde v.v. Wijthmen E2 een competitiewedstrijd tegen Hoonhorst E2. Een wedstrijd die bekend staat als een derbywedstrijd.

In Wijthmen wordt er al van jongs af aan gezegd tegen de spelers gezegd dat winnen van Hoonhorst belangrijker is dan een kampioenschap. In een derbywedstrijd kunnen spelers namelijk boven zichzelf uitstijgen of juist onder de hoge druk bezwijken. Ook voor de leiders is deze wedstrijd van groot belang. Verliezen van Hoonhorst kan betekenen dat het bestuur geen vertrouwen meer heeft in de leiders. Misschien was daarom wel medeleider Richard vandaag afwezig. Richard werd vandaag vervangen door trainster Marlous Hülsmann.

Voor de wedstrijd werden de spelers goed verteld wat er vandaag van ze werd verwacht. v.v. Wijthmen E2 begon vandaag met Senna als keeper, Luuk Klink en Judith in de verdediging, Robert en Luuk Frederix spelend op het middenveld en Silas en Stan als aanvallers.

Om 11 uur blies scheidsrechter Tom Diepman voor het begin van de wedstrijd. Al snel moest Silas van het veld omdat hij zijn veter los had. Luca ging snel het veld in om hem te vervangen en een paar minuten later zorgde Luca voor de eerste kans van de wedstrijd, een schot van afstand zoals een echte Beumer dit doet. Het was echter de keeper van Hoonhorst die het schot wist te blokken. Een paar minuten later stormde Hoonhorst naar voren en schoot op de goal. Het werd 0-1. Senna kon net niet bij de bal en moest dus de bal uit de goal halen. Gelukkig gingen de kopjes van v.v. Wijthmen E2 niet hangen en wouden ze ervoor zorgen dat de 1-1 op het scorebord kwam te staan. 5 minuten na de 0-1 ging v.v. Wijthmen E2 weer in de aanval. Robert scoorde hierdoor de 1-1. v.v. Wijthmen E2 was gebrand om de wedstrijd te winnen en even later kwam al snel een grote kans van Silas door een goede pass van Stan, maar de bal ging naast het doel in plaats van erin. Toch ging v.v. Wijthmen E2 door en kwam vlak na de kans van Silas een grote kans van Luca, deze kans zorgde ervoor dat Luca de 2-1 scoorde. De leider van Hoonhorst vertelde nog na de wedstrijd dat de keeper van Hoonhorst de bal door de zon niet had kunnen zien en dat hierdoor het doelpunt niet kon worden voorkomen. Hoonhorst wist wat er te doen stond en 2 minuten na de goal van Luca kwam Hoonhorst met de grootste kans van de wedstrijd. Senna kon net niet bij de bal en lag op de grond. De bal lag nog 20 centimeter voor de lijn en er was nog een speler van Hoonhorst die de bal in de goal kon schoppen, maar omdat deze speler dacht dat er werd gefloten voor een overtreding liep de speler weg in plaats van de bal in de goal te schieten. Senna zag zijn kans schoon en pakte nog net op tijd de bal. Zo kon er voorkomen worden dat het 2-2 werd. Vlak na deze kans speelde Luuk Frederix de bal naar Luca en kwam er nog een vlammend afstandsschot van Luca, maar deze werd ook weer gered door de keeper van Hoonhorst. In Madrid hebben ze Cristiano Ronaldo, maar in Wijthmen hebben ze nog altijd Luca Beumer met zijn vlammende afstandsschoten.

Rust.

In de rust kregen de spelers te horen dat ze deze wedstrijd niet mochten verliezen. Hoonhorst had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, maar bleek dus in deze derby boven zichzelf uit te stijgen. De spelers van v.v. Wijthmen E2 moesten dus zorgen dat ze geconcentreerd en met veel inzet moesten blijven spelen.

Na de rust kwamen in het eerste deel weinig kansen voor beide teams. Het duurde 12 minuten na het begin van de tweede helft dat de eerste noemenswaardige actie weer kwam. Het was een mooie verdedigende actie van Luuk Klink die een aanval van Hoonhorst onschadelijk maakte. Vroeger werd Jaap Stam bestempeld als een spijkerharde verdediger, maar Luuk Klink kan er ook wat van. Even later kwam v.v. Wijthmen E2 weer met een goede kans. Judith stormde vanuit de verdediging op richting de aanval en schoot op doel, maar het goede schot werd niet beloond met een goal. De wedstrijd werd steeds spannender want het einde was al bijna in zicht. Wijthmen ging weer door met voetballen en kwam er een goede voorzet van Luca, alleen stond er niemand voor de goal. Ook was de spanning langs de lijn goed te voelen, vooral de leiders hadden hier last van. Het was immers de belangrijkste wedstrijd van het jaar. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam er nog een schot van Robert en van Judith, maar ook deze schoten werden gestopt door de keeper van Hoonhorst. Tom Diepman floot voor het laatste fluitsignaal en zorgde ervoor dat het doel was bereikt. Er werd gewonnen van Hoonhorst met 2-1. v.v. Wijthmen E2 heeft nu 3 competitiewedstrijden gespeeld en heeft nog de volle score van 9 punten uit 3 wedstrijden.

Al met al dus een leuke en mooie wedstrijd met gelijkwaardige tegenstanders. Een derby zoals een derby hoort te zijn. Gewoon een mooie wedstrijden zonder rellen door hooligans, combiregelingen, politie-escortes, smerige overtredingen of ruzies op het veld.