zaterdag 17 oktober 2015

Pompoenwedstrijd

Dit voorjaar hebben alle kinderen van de Kubus zaden gekregen van een reuzen pompoensoort. De opdracht was wie kweekt er de grootste/zwaarste pompoen. Eind september was het tijd om de pompoenen te oogsten en mee te nemen naar school. Er waren hele kleinen, hele langen maar ook hele groten. En die hele groten kunnen niet mee op de fiets naar school, dus kwamen een aantal ouders met de kruiwagen de pompoen brengen. Alle klassen hebben tijdens de rekenles geprobeerd de grootste of zwaarste te berekenen. Dat was nog lang niet makkelijk want hoe moet je nu een hele lange pompoen meten terwijl anderen mooi rond zijn en met een bijzondere weegschaal was het ook best lastig om de zwaarste te ontdekken maar uiteindelijk zijn er twee winnaars uitgekomen, want ja de grootste was niet de zwaarste.
De grootste pompoen was van Julia Krisman met een omtrek van 142 cm
De zwaarste pompoen was van Wietse de Vries met 22,5 kg.
Wat nu het recept voor zo’n grote pompoen te kweken is, wilden beide winnaars niet vertellen, dat was geheim.
Natuurlijk kregen de winnaars een leuke prijs.
                                                  

Woensdag 7 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan.  Ook op school wordt er aandacht besteed aan de Kinderboekenweek met dit jaar als thema “Raar maar waar” Vanmorgen werd deze rare week van 10 dagen geopend door het voorlezen van een verhaal en de officiële opening van onze eigen schoolbibliotheek. De opening werd gedaan door Meneer Wim die na lange tijd afwezig te zijn geweest gelukkig weer bij ons op school is. Nadat meneer Wim het lint had doorgeknipt kon iedereen een kijkje nemen in de bibliotheek om vervolgens met echte (kinder)champagne te proosten op de opening van de schoolbibliotheek.  Nadat iedereen zijn champagne op had werd er in de gymzaal nog een poging gedaan om het record boeken doorgeven te verbeteren, of dit gelukt is is nog niet bekend. De komende dagen zal er nog regelmatig aandacht besteed worden aan de Kinderboekenweek . 

Kerstmarkt op de Kubus
Het is nog lang geen kerst, maar toch zijn de kinderen van de Kubus al druk met voorbereidingen voor de kerst. Dit komt omdat er dit jaar een Kerstmarkt op de Kubus zal zijn  en wel op 
donderdag 17 december van 17.00-19.00uur. 
Wij willen u dan ook allemaal uitnodigen om een kijkje te komen nemen op onze kerstmarkt met o.a diverse kraampjes met zelfgemaakte spullen, eten en drinken en een verloting. De opbrengst van deze kerstmarkt zal gaan naar Stichting Edukans.

Ouderraad De Kubus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten