zaterdag 17 oktober 2015

Huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur, iets voor ú?


Gemeente Zwolle LogoKrijgt u nu al huishoudelijke hulp van een thuishulporganisatie, maar wilt u nog wat extra hulp in huis? Of bent u mantelzorger en wilt u graag ondersteuning bij uw eigen huishouden? Bent u 65 jaar of ouder en kost het u moeite op uw huis op orde te houden? 
Dan is de ‘algemene voorziening’ voor huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur misschien wel iets voor u! 

Wat is het?
De algemene voorziening voor huishoudelijke hulp met toelage (HHT) kunt u zelf inkopen voor 10 euro per uur. De gemeente Zwolle legt daar 12 euro bij. Deze ondersteuning koopt u in bij de thuishulporganisatie, zonder tussenkomst van de gemeente.

Het voordeel van de algemene voorziening HHT is dat u een hulp krijgt die in loondienst is bij een organisatie waar zaken goed zijn geregeld zoals bijvoorbeeld vervanging bij ziekte.

Welke werkzaamheden de thuishulp verricht, en hoeveel uren u inkoopt, hoe vaak, dat bepaalt u zelf. Dat kunnen basiswerkzaamheden zijn zoals het opruimen en schoonmaken van de ruimten die u dagelijks gebruikt, maar ook extra werkzaamheden, zoals een grote (voorjaars)schoonmaak  of ramen lappen. Net waar u behoefte aan heeft.

Voor wie?
Heeft u (tijdelijk) een beperking waardoor u uw huishouden niet helemaal zelf kunt organiseren?
Of bent u 65 jaar of ouder? Of zorgt u intensief voor een ander als mantelzorger en kunnen we u ontlasten door ondersteuning bij uw eigen huishouding? Dan komt u in aanmerking voor de huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur.

Krijgt u al huishoudelijke ondersteuning als ‘maatwerkvoorziening’ van een thuishulporganisatie via de gemeente Zwolle of het Sociaal wijkteam? Ook dan komt u in aanmerking.
U kunt ervoor kiezen deze maatwerkvoorziening te vervangen door de algemene voorziening HHT. Dat kan voor u gunstig zijn, wanneer u voor de maatwerkvoorziening een hoge eigen bijdrage betaalt die afhankelijk is van uw inkomen.
Ook kunt u de twee voorzieningen combineren. De thuishulp verricht de basiswerkzaamheden thuis vanuit de maatwerkvoorziening. De extra werkzaamheden die hier niet onder vallen, koopt u in als algemene voorziening voor 10 euro per uur.

Hoe werkt het?
U kunt direct en heel eenvoudig gebruik maken van deze algemene voorziening en uren inkopen. U neemt daarvoor zelf contact op met de thuishulporganisatie waarmee de gemeente hiervoor een overeenkomst heeft gesloten. U bepaalt in overleg met de organisatie hoeveel uren of hoe vaak en voor welke taken u de huishoudelijke ondersteuning in wilt zetten.

U ontvangt van de organisatie een factuur voor de geleverde uren van € 10,- per uur. De gemeente betaalt de toeslag van € 12 rechtstreeks aan de organisatie. U betaalt geen extra eigen bijdrage via het CAK zoals bij de maatwerkvoorziening.

Welke thuishulporganisaties?
·         Carinova                             0900     86 62
·         Verian                                 088       126 31 26
·         TSN                                    038       425 40 20
·         Zonnehuisgroep                   038       457 45 74
·         IJsselheem                          038       339 44 00
·         Tzorg                                  088       002 55 00
·         De Nieuwe Zorg Thuis          0900     235 36 98
·         Driezorg                              038       453 67 11
Vragen?
Heeft u al ondersteuning van een thuishulporganisatie? Dan kunt u het beste uw vragen aan die organisatie voorleggen. U kunt  terecht bij een van de bovenstaande organisaties of bij het Sociaal wijkteam Zwolle telefoon 14 038. www.swtzwolle.nl.


Meer informatie vindt u ook op www.zwolle.nl/huishoudelijkeondersteuning
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten