donderdag 26 oktober 2017

Tijdelijke verkeerssituatie N35 Zwolle-Wijthmen vanaf 7 november 2017

Rijkswaterstaat verbreedt de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Ter hoogte van Wijthmen wordt een tijdelijke verkeerssituatie ingericht. Groot voordeel is dat het verkeer dan beter doorstroomt tijdens de resterende werkzaamheden
Deze tijdelijke situatie, 'kettingkast' genoemd, geldt vanaf dinsdag 7 november tot aan de openstelling van de nieuwe N35.

Verkeershinder tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden

Voor het realiseren van de nieuwe verkeerssituatie worden verkeersregelaars ingezet om de laatste handelingen bij de diverse locaties veilig en vlot te kunnen uitvoeren. Hierbij is het noodzakelijk om het verkeer tijdens de avond- en nachtperiode enkele keren stil te zetten. Dit kan per keer ruim 10 minuten oponthoud betekenen. Ook worden er ter hoogte van het N35 kruispunt bij Wijthmen onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd. Vanwege deze werkzaamheden is het noodzakelijk een deel van het lokale bestemmingsverkeer om te leiden. Dit zal met borden worden aangegeven. De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandagavond 6 november 20.00 uur tot uiterlijk dinsdagochtend 05.00 uur. Dit onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.


Betere doorstroming doorgaand verkeer na wijziging verkeerssituatie

Weggebruikers vanuit Zwolle richting Heino/Raalte rijden vanaf 7 november via de nieuw aangelegde rijstroken. Bestemmingsverkeer richting Wijthmen gaat met een boog weer terug op het huidige tracé om vervolgens een stukje terug te rijden en de afslag Wijthmen/Dalfsen te nemen. Dat betekent 2 tot 3 km omrijden, maar dat weegt ruimschoots op tegen de tijdwinst die de 'kettingkast' oplevert. Het verkeer vanuit Heino/Raalte richting Zwolle, blijft via de oude N35 rijden. Verkeer vanuit Wijthmen richting Zwolle kan via een 'vrije rechtsaffer' invoegen op de N35; er is geen wachttijd meer voor het verkeerslicht. Groot voordeel van deze tijdelijke verkeerssituatie is dat het doorgaand verkeer beter kan doorstromen tijdens de werkzaamheden.

Informatieavond maandag 30 oktober

Het verkeer zal even moet wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. De maximum snelheid wordt tijdelijk aangepast. Er komen grote, overzichtelijke borden waarop de nieuwe verkeerssituatie schematisch staat aangegeven. Rijkswaterstaat en Heijmans geven uitleg over de nieuwe situatie op een informatieavond 30 oktober bij De Mol in Wijthmen. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Project N35 Zwolle-Wijthmen

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2x2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/h. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Aannemer Heijmans voert de werkzaamheden uit, die eind 2018 gereed zijn.
Bron: Rijkswaterstaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten