woensdag 4 juli 2018

De Kubus Sportief

Dat de kinderen van de Kubus sportief zijn dat is dit jaar wel gebleken. Verschillende kinderen hebben aan verschillende toernooien meegedaan.

Zo begonnen we het sportieve jaar al in november met het school handbaltoernooi. Aan dit toernooi hebben we dit jaar voor de tweede keer meegedaan. Na wederom een paar goede trainingen van Nicole v/d Kolk begonnen we met kinderen van groep 5/6 aan het toernooi.

De poule fase kwamen we goed door, dan beginnen de kwartfinales. En ook die wonnen we, door naar de halve finale, na een spannende wedstrijd wonnen we ook die. Dus door naar de finale. Super spannend………maar helaas verloren we die. MAAR wel een super mooie tweede plaats gehaald.

In februari was het volgende toernooi. Het badmintontoernooi. Ook dit toernooi was voor de kinderen van groep 5/6. Voorafgaand aan het toernooi konden de kinderen met een training van de badmintonvereniging mee doen. Aangezien iedereen wel op de camping badminton speelt, kennen we niet de echte regels. Bij deze training leer je net even de regels zoals ze op het toernooi zijn. Dus met een training begonnen we met 2 teams aan het toernooi. De kinderen van groep 5 haalden helaas niet de poulefase. De kinderen van groep 6 werden nog poule winnaar en speelden nog de kwartfinale, waar ze helaas werden uitgeschakeld.

In maart begon het schoolvoetbal voor de groepen 5 t/m 8. Met 3 teams starten we het toernooi. Een jongensteam van 5/6 een meisjesteam van 5/6/7 en een jongensteam van 7/8 aangevuld met de jongens van 5/6. Na wederom een sportieve middag is het jongensteam van 7/8 winnaar van de dag geworden en mochten in april de finale wedstrijden spelen in het PEC Zwolle stadion. Alleen het spelen in het PEC stadion is natuurlijk al leuk. Helaas werden ze bij de eerste wedstrijd uitgeschakeld, maar toch goed gedaan.
Om de 10mijlvanzwollezuid te promoten, hebben de kinderen van de Kubus een hardloopclinic gekregen op school. Uiteindelijk hebben nog een paar kinderen meegedaan met de kidsrun van Zwolle-Zuid.
Natuurlijk deed de Kubus ook mee met de koningsspelen. S’morgens hebben alle groepen onder leiding van Deltion studenten koninklijke spelletjes gedaan. S’Middags hebben de groepen 3 t/m 8 nog een vossenjacht gedaan. Deze leuke, warme, sportieve dag werd afgesloten met een heerlijk ijsje.
Ook de kinderen van groep 3/4 deden mee aan voetbaltoernooi. Deze werd gehouden bij SVI.
IMG-20180524-WA0012.jpgMet 3 teams begon De Kubus aan het toernooi. De meisjes van groep 3 hebben nog een knappe 4e plaats behaalt.

In mei hebben we voor het eerst met het school korfbaltoernooi meegedaan. Niemand heeft gekorfbald dus best spannend, kijken hoe de kinderen van de Kubus het er van af brengen.
Na een training van een van de ouders (die wel ooit gekorfbald heeft) kennen de kinderen de basis van het korfballen. De kinderen van groep 3/4 hebben het knap gedaan en werden 2e van de poule. Ook 1 team van groep 5/6 werd 2e van de poule en mocht als beste 2e van alle poules door naar de kwartfinale. Helaas werden ze daar uitgeschakeld. Ook groep 7/8 werd nog wel 2e van de poule, maar was helaas niet door. Dan hadden we nog een team van groep 5/6 die poulewinnaar werd, de kwartfinale won, maar helaas de halve finale verloor. Gelukkig hebben we nog door een oplettende coach de troostfinale gespeeld waardoor dit team nog 3e werd. Echt super goed gedaan.

Als het allemaal nog niet genoeg is gaan veel kinderen van de Kubus ook nog de wandel3daagse in Dalfsen lopen, ook de kinderen van groep 1/2 kunnen 1 avond met de kabouterroute  meelopen. De wandel3daagse is op 6,7 & 8 juni.
En dan hebben we ook in juni nog de jaarlijkse sportdag op de Kubus.

Wij vinden het hartstikke leuk om te zien dat zoveel kinderen plezier beleven aan deze toernooien en het uitproberen van nieuwe sporten.