woensdag 13 februari 2019

Dimence Eerdelaan Zwolle zet eenmalig deuren open


Altijd al eens willen kijken in een gesloten psychiatrische afdeling? Op 9 maart staan de deuren van Dimencevestiging Eerdelaan in Zwolle tussen 13:00 en 16:00 uur eenmalig open voor publiek.

Dimence heeft de High & Intensive Care (HIC) van locatie Eerdelaan in de Zwolse wijk Stadshagen verbouwd volgens de meest moderne standaard. Omdat een opname, al dan niet gedwongen, ook van invloed is op het herstel van de patiënt, vindt Dimence het belangrijk dat dit gebeurt in een gastvrije, prettige omgeving. “Dimence gelooft in ambulante ggz: beter worden doe je thuis! Maar als een opname noodzakelijk is, dan graag wel menselijk en het liefst in samenspraak met familie en vrienden”, vertelt Sabien Raams, directeur Dimence.


Verbouwing
De begane grond van de locatie Eerdelaan is de afgelopen drie maanden grondig verbouwd. Er is een ruim huis-/woonkamergebied gecreëerd, de separeercellen zijn vervangen door twee extra beveiligde kamers met eigen huiskamer en tuin en er is een crisisbeoordelingskamer en logeerkamer gerealiseerd. Dit alles volgens de nieuwste richtlijnen van de landelijke HIC Monitor.

Uniek kijkje
Er verblijven nog geen patiënten op de twee gesloten afdelingen (HIC FACT en HIC IHT). Vanaf 11 maart verhuizen patiënten van de huidige locatie Dr. van Thienenweg naar de locatie Eerdelaan. Een tijdje later verhuizen ook patiënten van de locatie Grasdorpstraat hiernaartoe. Dit geeft het publiek de unieke gelegenheid om de vernieuwde HIC 9 maart van binnen te bekijken.

Programma
Om 14:00 en 15:00 uur wordt voorlichting gegeven over wat een HIC is, welke patiënten hier komen en wat Dimence voor hen kan doen. Adres: Eerdelaan 45 in Stadshagen, Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten