zondag 20 december 2020

Dive-Under Herfte december 2020

Inmiddels is de bemaling alweer enkele weken geleden beëindigd en is men bezig geweest de damwanden rondom de dive-under te verwijderen. De afrondende werkzaamheden aan de tunnel vinden plaats, zodat de discipline Rail begin volgend jaar, kan starten met de aanleg van de sporen door de dive-under heen. 

In bijgevoegde foto’s is te zien dat de nieuwe spoorbaan, pal naast de bestaande spoorbaan, al voor een gedeelte klaarligt (foto’s van oktober 2020).

Het 'bed' voor de nieuwe rails richting Dalfsen ligt klaar
De ingang van de tunnel vanuit Herfte ligt tot aan de overgang / Herfterlaan of eigenlijk het Selhorstpad.

In februari 2021 krijgen die sporen steeds meer vorm en worden deze aangesloten op de sporen door de dive-under.

In 2021 wordt er gestart met enkele wegkruisingen voor de aanleg van kabels en leidingen ter hoogte van de overweg Valkenbergweg.                                         De geluidswal bij de Valkenhorst is inmiddels klaar. De klimop is geplant en de straat ligt er weer in.

december 2020 Valkenhorst

 
Op 5 en 6 januari 2021 is om die reden de Valkenbergweg, ter hoogte van de spoorkruising, gestremd voor alle verkeer. Er volgen volgend jaar nog enkele kleine spoorbuitendienststellingen waarin diverse werkzaamheden worden verricht. 

 
In november en december 2020 werd er veel gewerkt aan de bovenleidingen. Naast nieuwe bredere (spanwijdte) palen, werd de bovenleiding gemonteerd       aan de nieuwe palen.
 
Speciale werktuigen voor de bovenleidingen dec 2020
Leggen van rails  
 
Op de plekken waar de tunnelwanden bovengronds komen, wordt ook hier alles bekleed met isolatie en bakstenen.
 
De gele bakstenen voor de bekleding zorgen ervoor dat de tunnel nauwelijks gaat opvallen in het landschap.

De tunnel reikt inmiddels tot aan het Selhorstpad en de nieuwe overgang over de tunnel is te zien in de verte. dec 2020

 
De grootste spoorbuitendienststelling zal plaatsvinden tussen 9 en 20 juli 2020. In die periode worden alle nieuwe sporen gereed gemaakt voor ingebruikname per 20 juli 2020. In diezelfde spoorbuitendienststelling worden ook de overwegen aangepast en vernieuwd, oude sporen opgeruimd en wegwerkzaamheden verricht. Dit zijn tevens de laatste werkzaamheden, daarna zal men de terreinen afwerken en werkwegen en bouwplaatsinrichting opruimen en afvoeren.  

Bron: Zwolse Alliantie Maaike van den Brink

Al met al een knap staaltje van techniek!

                                                                                    Marianne ten Klooster

 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten