zaterdag 18 mei 2024

Er wordt gebouwd !! En tweede fase in de verkoop

Eind vorig jaar werd al duidelijk, dat de bouw van fase 1 ging beginnen. Kranen verschenen, materiaal werd aangevoerd en het terrein werd bouwrijp gemaakt. Wegen werden zichtbaar, nutsvoorzieningen en riolering aangebracht en ondergrondse kelders voor overtollig regenwater werden gebouwd. Er gebeurde veel, maar het werd echt zichtbaar dat er gestart werd, toen half april de bouwketen geplaatst werden.


Op 25 april werd de start van de bouw feestelijk gemarkeerd. De kopers  waren uitgenodigd en met een vertegenwoordiging van Wijthmen en buren werd de eerste kennismaking tussen de ‘oude’ en nieuwe bewoners een feit. Wethouder Gerdien Rots feliciteerde de nieuwe inwoners van Wijthmen met het feit, dat zij in dit plan een plek hadden gevonden. Zij  noemde hen zelfs bofkonten, omdat het tegenwoordig al moeilijk is een woning te vinden, laat staan in een zo mooi ontworpen dorpsomgeving met veel variatie en knipogen naar het verleden vormgegeven in de specials.


Naast de eerste fase met 50 koopwoningen zijn de kapschuurwoningen en  appartementen door deltaWonen gekocht. Zij gaan deze 30 woningen straks verhuren met speciale aandacht voor doorstroming van Wijthmenaren, die bijvoorbeeld naar een kleinere woning willen en een gezinswoning achterlaten.

Start verkoop tweede fase

Eind juni/begin juli gaat de volgende fase in de verkoop met 24 woningen. Het is de bedoeling dat er op eenzelfde wijze vorm wordt gegeven aan deze bijeenkomst als vorig jaar voor de eerste fase, waarbij iedereen bij Restaurant-Zalen De Mol kon zien welke huizen er komen met welke variaties in bouwtypen. Ook in deze fase zitten er ‘specials’ in het aanbod zoals woningen in de molenstomp of winkelwoningen.

Uiteraard gaan wij in de komende weken informatie verstrekken via meerdere kanalen over deze bijeenkomst betreffende plaats en tijd.

Loostad/Kreator

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten