zaterdag 19 oktober 2013

Voetbal, Wijthmen D1 – Nieuwleusen D2

Wij moesten zaterdag thuis voetballen tegen SV Nieuwleusen D2.

De wedstrijd zou om half één beginnen maar omdat er nog een plekje vrij was konden we om half elf al beginnen. We moesten om kwart voor tien aanwezig zijn om de warming-up te doen.
Toen we klaar waren met de warming-up konden we beginnen.

In het begin van de wedstrijd kwam er geen goal, maar na een tijdje veroverden we de bal en gingen een één-twee aan en Luca scoorde. Het was bijna rust en toen maakte Nieuwleusen een overtreding omdat iemand tegen Luca zijn kin schopte. Bjorn nam de vrije trap, de bal zweefde door de lucht en kwam bij Stan uit, en Stan nam aan en scoorde(iedereen dacht dat het buitenspel was).

En toen was het rust. Na de rust kwamen we het veld op(goed aangesproken door onze coach ’s).

We begonnen niet al te sterk en dat was ook wel te merken want vlak daarna scoorde de tegen partij. En een tijdje later nog een keer. Na die goal was iedereen aan het vechten. Toen kwam er een ingooi vanaf de middellijn, Wij onderschepten hem en Bjorn rende door tot aan de keeper en schoot langs de keeper in de goal(3-2). Na de goal was de spanning om te snijden want de tegen partij was aardig geïrriteerd.
Dat kwam waarschijnlijk omdat ze dachten dat ze een penalty kregen maar het niet zo was. Nieuwleusen was daar niet zo blij mee en begon met schelden op de scheids, maar daar trok die zich niets van aan.

Bijna op het einde kreeg Nieuwleusen nog een kans, maar net niet. Wij schoten de bal weg en toen was er nog een uittrap voor de keeper maar de scheids floot al af.

Het was een zeer leuke maar ook spannende wedstrijd, maar dat was het allemaal waard.

Uiteindelijk hebben we 3-2 gewonnen!!