zondag 30 maart 2014

Terugblik op de voorstellingen van Sagezo

Sagezo kan terugkijken op drie geslaagde voorstellingen van het blijspel  

Daor zit mien schoonmoe achter! 

 in het Parochiehuis.


Ondanks de gezondheidsproblemen van twee van onze leden hebben alle voorstellingen doorgang kunnen vinden. Willemien Poppe was direct bereid om zo nodig Jacqueline Noordman te vervangen en heeft zich haar rol in korte tijd en met weinig repeteren eigen gemaakt, een knappe prestatie! Willemien heeft de eerste avond fantastisch gespeeld en gelukkig kon Jacqueline zelf de twee andere avonden de rol van Dora op zich nemen.Thera Hülsmann, onze regisseur, kwam één dag voor de eerste voorstelling in het ziekenhuis terecht en heeft er helaas niet bij kunnen zijn. We hebben via een laptop nog een live verbinding tot stand proberen te brengen, maar dat was geen groot succes. Samen hebben we het ontbreken van Thera opgevangen.Even in het kort de inhoud van het stuk: Hein Draaijer is duidelijk de baas in huis. Zijn vrouw Dora heeft niets te vertellen en geeft Hein in alles gelijk. Als Annegie Bartelds en haar zoon Frans naast hen komen te wonen, verandert er heel wat. Annegie, die Hein nog van vroeger kent, zegt dat Frans zijn zoon is. Hein probeert dit feit op allerlei manieren voor zijn vrouw en dochter te verbergen. Maar dan worden zijn dochter Lydia en Frans verliefd op elkaar. Tot overmaat van ramp komt zijn schoonmoeder ook nog op bezoek. Zij schakelt een huwelijkstherapeute in en hoopt dat Dora Hein laat schieten voor haar vroegere vrijer Geert Bruinsma. Ondertussen stelt Annegie alles in het werk om Hein aan de haak te slaan. Uiteindelijk kiest Hein toch voor zijn Dora, maar er zal wel het een en ander moeten veranderen, want Dora laat niet meer over zich heen lopen. En het probleem voor de verliefde jongelui zal ook worden opgelost, want op de valreep vertelt Dora het publiek dat niet Hein maar Geert de vader van haar dochter Lydia is.Graag laat ik nog een paar foto’s van de voorstelling zien, gemaakt door onze vaste fotograaf en filmer Jan Schrijver.Hein (Peter Bastiaans) wil Dora (Jacqueline Boerkamp) op een oude fiets naar haar moeder sturen, in de hoop dat ze lang wegblijft.


 Lydia (Lisa Grolleman) ontdekt dat er iets speelt tussen haar vader, Hein (Peter Bastiaans), en de buurvrouw, Annegie (Gemma Rosendaal).Annegie heeft een ‘vriend’ (Benny van Eekeren) ingehuurd om Hein jaloers te maken.

De hulp van huwelijkstherapeute Marietje de Graaf (Bep Spijker) wordt ingeroepen.
Oma (Rita Boerkamp) vertrekt weer zoals ze gekomen is: op een oud brommertje dwars door de zaalFrans (Adriaan van Krevel) en Lydia zijn verliefd, maar ook broer en zus, denken ze...

Dora is een oude vlam van haar, Geert Bruinsma (Bart van der Kolk), weer tegengekomen.
Het Samengeraapte Zooitje. Van links naar rechts: Bart van der Kolk, Bennie van Beesten, Gemma Rosendaal, Rita Boerkamp, Benny van Eekeren, Jacqueline Noordman, Adriaan van Krevel, Peter Bastiaans, Bep Spijker, Lisa Grolleman. Thera Hülsmann ontbreekt op de foto.


Inmiddels zijn onze coulissen volledig weggebroken en alle rekwisieten van zolder gehaald en weggegooid of elders opgeslagen, want Theo gaat het toneel verbouwen. Dat is voor ons een mooie gelegenheid om wat aanpassingen door te voeren. Daar gaan wij de komende tijd eens goed over nadenken. En we gaan weer een nieuw stuk uitzoeken natuurlijk!


We wensen Jacqueline en Thera veel sterkte en van harte beterschap. Iedereen die is komen kijken en iedereen die ons met bloemen, prijzen, advertenties of op welke wijze dan ook heeft gesponsord of geholpen: heel hartelijk dank! We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.namens Sagezo,

Gemma Rosendaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten