zaterdag 31 januari 2015

ZIN Wijthmen gaat op dezelfde voet door!


Het eerste operationele jaar van ZIN Wijthmen zit erop!

 
Al met al is het een zeer geslaagd jaar geworden. Zelfs zozeer, dat wij als Zorg In Nabijheid (ZIN) Wijthmen van de gemeente en Driezorg op dezelfde voet mogen doorgaan en met dezelfde mensen.
 
 
Annet Uijttewaal blijft dus als wijkverpleegkundige aan 'Wijthmen' verbonden en Marion Tolhuis zal haar werkzaamheden als dorpsondersteuner voorzetten. Tenminste één van hen zal ook in het jaar 2015 tijdens het spreekuur van ZIN Wijthmen (elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur) in het Kulturhus zijn om u te helpen met al uw zorgvragen of alle andere zaken (zoals jeugdzorg, werk en participatie), die onder een sociaal wijkteam vallen.
 
Wijthmen is weliswaar onderdeel van het nieuwe SociaalWijkteam Stadsdeel Oost, maar u hoeft niet naar het kantoor aan het Simon Van Slingelandtplein. U kunt nog steeds vanuit het Kulturhus geholpen worden of direct met Annet of Marion bellen. Indien u doorverwezen moet worden, dan weten zij de weg.
 
Hun telefoonnummers zijn ongewijzigd gebleven: 06 13 1357 63 (Annet) en 038 498 32 30 (Marion).
Op het algemene telefoonnummer van ZIN Wijthmen (06 22606073) kunt u bellen voor zaken als (rolstoel)vervoer.
 
Inmiddels hebben wij ook kennisgemaakt met Joke Wierbos als de nieuwe teamleider van Sociaal Wijkteam Stadsdeel Oost en ook zij is enthousiast op de manier waarop wij in Wijthmen bezig zijn. Dat schept vertrouwen voor de toekomst. Samen gaan wij kijken of wij een aantal activiteitenbovenwijks beter zouden kunnen regelen, bijvoorbeeld op het gebied van welzijnsactiviteiten, de vervoersdienst of een boodschappendienst. We zijn dus nog niet klaar, maar op de goede weg.
 
Dat laatste blijkt, in alle bescheidenheid, ook uit het feit, dat we ons zorgconcept op verzoek van de gemeente in meerdere wijken hebben mogen uitleggen en - opnieuw na tussenkomst van de gemeente - door de landelijke krant Nederlands Dagblad zijn gevraagd ons verhaal te doen. De betrokken journalist is ook bij Ina Visscher en Lies en Wicher Kieskamp op bezoek geweest om hun ervaringen op te tekenen. Het ND gaat ons in de komende maanden volgen en zal daar later nogmaals verslag van doen. De kop van het eerste artikel luidde: Zorgzaam buurtschap Wijthmen als voorbeeld voor de stad Zwolle. (Wie een kopie van het artikel wil, kan zich bij ZIN melden)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten