zaterdag 10 januari 2015

Jong en oud spelen samen in Destijds


 

 
In Theaterproject NU&DAN vormen studenten van het Deltion College en senioren een bijzondere tijdelijke theatergroep. Spelers en makers repeteren al sinds september iedere woensdag voor een bijzondere voorstelling, die op maandag 19 januari in première gaat in Schouwburg Odeon. De première van Destijds is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor de shows die dezelfde week bij Deltion en in Cultuurhuis Stadshagen worden gespeeld.

De voorstelling ontstond dankzij een samenwerking tussen studenten en leraren van de opleiding Artiest/Drama van Deltion, WIJZ en de Zwolse Theaters en focust op de ontmoeting tussen jong en oud.

Een totaal van 24 acteurs in de leeftijd van 16 tot 82 jaar leggen in Destijds spelenderwijs de verschillen en overeenkomsten tussen generaties bloot. In een verrassende setting maken de spelers op luchtige en ontroerende wijze duidelijk hoe het is om met z’n allen in deze maatschappij te leven. Er wordt in sneltreinvaart geschakeld tussen verleden, heden en soms even stilgestaan bij de toekomst. Gebruik makend van herinneringen van de spelers, is een voorstelling ontstaan over verlies, liefde, eenzaamheid, vriendschap en fuchsia’s.

Onder begeleiding van live muziek herleven oude tijden en nieuwe tijden worden ingeluid. Destijds is een voorstelling voor jong, oud en iedereen daar tussenin.

 
Kaarten voor de voorstellingen op woensdag 21 januari bij Deltion en 23 januari in Cultuurhuis Stadshagen kosten slechts €2,50 en zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl. Ook zijn ze te koop aan de kassa van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten