zaterdag 31 januari 2015

KavithaKleuren Run op basisschool De Kubus Wijthmen

Op vrijdag 6 maart gaan de kinderen van De Kubus zich warmlopen voor het Kavitha project. Die dag begint het Holifeest, een Hindoestaans  lentefeest, waar men zich met gekleurd poeder bestrooit om uit te drukken dat iedereen gelijk is en dat er geen rangen en standen bestaan. De kinderen gaan dit ook doen en daarna lopen voor het Kavitha project. De bedoeling is om geld in te zamelen. Het zal gebeuren in de vorm van een sponsorloop rond de school. Dus u kunt een dezer dagen de Kubuskinderen aan de deur verwachten om hen te steunen. Van harte aanbevolen!

In de weken tot Pasen zal het land India, en daarbinnen ook de Kavitha foundation, centraal staan in diverse lessen op school. We gaan koken in een Indiaas restaurant Mayur Kitchen in Zwolle, we gaan Bollywooddansen instuderen en laten zien, we gaan heel veel leren over het enorm grote land India. Er komen mensen op school om gastlessen te verzorgen. Op donderdag 2 april sluiten we het project af met een maandviering op school.  Hoe dit zal zijn is nog een verrassing.

Kavitha is de naam van een meisje in India. Haar naam is verbonden aan het project in Gopalapura in Zuid India. In BaaleMane (= huis voor meisjes ) worden 50 meisjes gehuisvest in de leeftijd van 4 – 18 jaar. Veel van deze meisjes hebben kinderarbeid verricht. In dit huis wordt hen een thuis en een toekomst geboden. Ze krijgen er onderwijs. De Kavitha foundation biedt geldelijke ondersteuning aan BaaleMane. Het is een kleinschalig lokaal initiatief. Dit heeft een grote kans van slagen omdat de bevolking het project omarmt  en de spullen ter plaatse worden ingekocht. Zo kan voor € 7,50 een meisje een jaar naar school en kan voor € 4,50 een schooluniform worden aangeschaft. Door een uniform te dragen is iedereen gelijkwaardig.


Akkie Tichelaar, contactpersoon.
 

Telefoon: 0529-402174 (school)  
Mobiel: 06-16251462

Geen opmerkingen:

Een reactie posten