zondag 6 september 2015

Geen voetbal maar een Trailrun bij de Elshof!


Zondagochtend 23 augustus om 11.00 uur werd vanaf De Elshof het startschot gegeven voor de 1e  Wijthmen Redhorse Trailrun. 
De opbrengst van deze run komt geheel ten goede aan de Stichting Redhorse Company 
die samen met locale bevolking huisjes bouwt voor de allerarmsten in de Filipijnen. (www.redhorsecompany.nl)

Vanaf de Elshof was er een schitterend, laagdrempelig parcours van 5 kilometer uitgezet die 1 of 2 maal gelopen kon worden. Per ronde waren  er een aantal waterpassages in de route opgenomen, waaronder het bruggetje in het ‘Beter met Bos’ project waar men niet overheen, maar 2x onderdoor moest. 

Verder werd verwacht dat een sloot overgestoken werd, moest men deels door het ondiepe water van de Wijthmenerplas en werd de fietsenstalling als natuurlijke obstakel gezien waar men over en onderdoor moest.


Het mooie weer was de organisatie goed gezind en na afloop kregen de deelnemers een fles RedHorse beer aangeboden als dank voor hun inspanning voor het goede doel.
Ondanks dat er enkele kleine verbeterpunten te bespeuren waren overheerste de tevredenheid over de prachtige route en mede dankzij de vrijwilligers hebben we weer een klein steentje kunnen bijdragen aan woningbouw op de Filipijnen.

Bart Reuvekamp, Theo Haverkamp, René Brinkhof en René Poppe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten