zondag 6 september 2015

Jeugdland 2015Ook dit jaar heeft Jeugdland Herfte, Wijthmen, Zalné weer plaatsgevonden in de laatste week van de schoolvakantie van de basisscholen in de regio Noord.
De activiteiten voor de week jeugdland worden elk jaar weer aan een thema gekoppeld. Dit jaar stond alles in het thema van Recycling. 


Daarom werden er dit jaar dan ook geen hutten gebouwd, maar was de opdracht om een mooie vuilniswagen te bouwen. Hiertoe waren zelfs banden en een stuur beschikbaar.
Dit heeft geleid tot bijzonder fraaie creaties.
 


Op donderdag is de week afgesloten met het bakken van broodjes.
 

Ook heeft de Rova op de afsluitdag voor een leuk programma voor de kinderen gezorgd.  De Mooi Schoon bus van de Rova was aanwezig om 11.00 uur. Eerst is met een aantal kinderen zwerfvuil opgeruimd.

Ook is met een aantal kinderen het afvalscheidingsspel gespeeld. Hierbij zit veel (schoongemaakt!) afval in een bak en kinderen moeten dit in de goede container doen. De kinderen vonden het erg leuk. Hiervan leren ze afval te scheiden en ook waarom het goed is om te scheiden; want dan kunnen we er weer nieuwe producten van maken.Al met al was het weer een geslaagde Jeugdlandweek!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten