zondag 23 oktober 2016

In de huifkar met De ZonnebloemDinsdag 23 augustus maakten Zonnebloemgasten uit Berkum, Herfte en Wijthmen een huifkartocht met ‘t Belsenspan van de fam. Hulsman uit Dalfsen. 


Er was al eens  een tocht gemaakt in de omgeving van Dalfsen. Deze keer werd opgestapt bij Zorgcentrum Berkumstede.
De huifkar, geschikt voor mensen in een rolstoel, werd getrokken door 2 Belsen, Belgische trekpaarden met een rustig, betrouwbaar en vriendelijk karakter en met een zeer goed geheugen. Het zijn  harde werkers die goed reageren op stem, aanwijzingen, maar ook op stemming. Met de stemming zat het wel goed die middag.
Vanuit Berkum werd langs de Kuyerhuislaan, Herfterlaan en Erfgenamenweg naar Wijthmen gereden. Vanwege het mooie weer waren veel mensen buiten bezig en werd er enthousiast naar buren, vrienden en familie gezwaaid. Na Wijthmen ging het richting Wijthmenerplas waar bij Brasserie Lakeside drinken met wat lekkers klaar stond. Helaas bleek dat de Gemeente geen paarden toelaat bij de plas en ook voor trekpaarden geen uitzondering gemaakt kon worden. De koetsier kon zijn stuurmanskunsten laten zien toen er door een smalle doorgang rechtsomkeert gemaakt moest worden.
Gelukkig lag Urbana op de route en daar kon de dorst wel gelest worden. Ook de paarden konden daar in de schaduw rusten en drinken. Rond vijf uur kwam Berkumstede weer in zicht.
Bij het uitstappen werd: ”Bedankt, wanneer gaan we weer?” veel gehoord. Er kon dus teruggekeken worden op een geslaagde middag.

Afdeling Zwolle Kerspellanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten